spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinCartea rusească și prostia românească ne scot din Schengen spre bucuria Olandei,...

Cartea rusească și prostia românească ne scot din Schengen spre bucuria Olandei, Franței și Germaniei CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

- Reclama -

Rușii prin mutarea de a opri transferul cerealelor pe Marea Neagră au anulat cartea cheie pentru România pentru a juca pentru Schengen. Rușii avantajează Ungaria care a creat un hub de transport la granița cu Ucraina.

Francezii zic că vor să facă o rută specială prin România sau Polonia pentru a pune mâna pe cereale. Dacă vor alege Polonia, România devine o carte fără nici o miză pentru Schengen, mai ales că mulți, printre care Franța, Germania, Olanda șamd nu vor transportatorii români în general ca jucători în Schengen.

Bucureștiul, de fapt, nu a știut să joace/liciteze deloc rolul important avut în primele luni ale conflictului din Ucraina pentru a câștiga bătălia războiului cerealelor. Ne-am coit mult, grupurile de interese din Portul Constanța au preferat liniștea propriilor afaceri, nu dezvoltarea. Nu am vrut sau nu am putut să ne jucăm rolul strategic la Marea Neagră și nici pe Dunăre.

Degeaba avem un comisar european pentru transporturi deoarece nu avem idei și proiecte și preferăm ciubucul local în locul unei dezvoltări pe termen mediu și lung.

De fapt, am făcut conștient sau nu jocul Olandei.

Rămânem să facem castele de nisip pe malul Mării Negre. Castele de nisip care vor fi dărâmate la primul val.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img