spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeEuropa Liberă: Război Felix Stroe-Grindeanu pe Portul Constanța

Europa Liberă: Război Felix Stroe-Grindeanu pe Portul Constanța

-

Deputații PSD vor să schimbe o lege pentru a numi persoane fără pregătire în domeniu în conducerea Administrației Porturilor Maritime. Sorin Grindeanu, ministrul PSD al Transporturilor, a precizat pentru Europa Liberă că se va asigura să nu treacă această modificare.

- Reclama -

Numirea până la sfârșitul anului a membrilor consiliului de administrație din cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC) a devenit o luptă între filialele constănțene ale PSD și PNL, dar și internă în rândul social-democraților, între Felix Stroe și ministrul Sorin Grindeanu. Miza este conducerea Portului Constanța care se află în curtea CNAPMC.

Pe fondul acestei dispute, parlamentarii Partidului Social Democrat (PSD) au început chiar să schimbe Legea Porturilor (a cărei ultima variantă a fost votată în 2017) pentru a permite numirea de persoane fără pregătire în conducerea Portului Constanța.

Societatea de stat este condusă de un director general și de un consiliu de administrație format de șapte persoane.

Până în acest moment, conform legislației, toate aceste șapte persoane din consiliul de administrație ar fi trebuit să aibă o minimă pregătire în domeniul maritim, portuar, dar și pregătire economică. PSD, dar sprijiniți la vot și de PNL, a făcut primul pas ca să schimbe legislația și să elimine aceste condiții.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img