spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeRomânia sau Polonia pe ruta franceză a cerealelor din Ucraina?

România sau Polonia pe ruta franceză a cerealelor din Ucraina?

-

Franţa lucrează la o rută terestră care ar permite Ucrainei să îşi exporte produsele agricole, prin România sau Polonia, în locul exporturilor prin Marea Neagră care au devenit imposibile după retragerea Rusiei din acordul internaţional negociat sub egida ONU, a anunţat luni ministrul francez al Agriculturii, Marc Fesneau, informează Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

„Căutăm să vedem dacă, neputând trece prin Marea Neagră, putem trece în schimb prin intermediul rutelor terestre…ne uităm în special la rutele terestre prin România şi Polonia”, a declarat Marc Fesneau pentru postul de radio RMC Radio.

„Vom continua să lucrăm pentru un sistem care nu ne pune la mâna sau la bunăvoinţa, sau în acest caz la reaua-voinţă, lui Vladimir Putin”, a mai spus Marc Fesneau referindu-se la preşedintele Rusiei.

Moscova şi-a anunţat sâmbătă decizia de a-şi suspenda participarea la acordul ce asigură exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră ca răspuns la atacul cu drone asupra flotei ruseşti din Crimeea, atac nerecunoscut de Kiev, care acuză Moscova că fabrică un pretext pentru a-şi justifica retragerea din acord.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img