Jurnaliștii au obținut sâmbătă motivația judecătorilor pentru arestarea Elenei Udrea. Un detaliu extrem de important apare, practic singura noutate în caz. Anul de grație 2009. Un anume Zsolt Irsza merge la DNA și îl toarnă pe Adrian Năstase. Zsolt Irsza și mai multe rude ale sale erau acuzate de fals în dosarul Trofeul Calității în care fostul premier a fost mai apoi condamnat. În 16 ianuarie 2009, Zsolt Irsza și neamurile sale primesc NUP în dosarul respectiv. Un dosar instrumentat de același procuror ca în cazul Udrea: Mihaela Iorga Moraru.
TOT ÎN 2009 AFLĂM CĂ DUPĂ CE A TURNAT ȘI A PRIMIT NUP DE LA DNA, IRSZA SE DUCE DIRECT LA PDL:
Declaraţiile inculpatului Gabriel Sandu sunt susţinute de Zsolt Irsza – reprezentantul SC Orange Media SRL. Acesta a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că în toamna anului 2009, SC Orange Media SRL a încheiat cu Partidul Democrat Liberal un contract de prestări de servicii ce a fost înregistrat sub nr. 1051/09.11.2009 şi care avea ca obiect prestarea serviciilor de tipărire şi anvelopare a unui nr. de 4.000.000 de scrisori electorale. La solicitarea inculpatului Gabriel Sandu numărul acestor scrisori a fost suplimentat la 8.600.000, stabilindu-se să se încheie un act adiţional la contractul iniţial.
Având în vedere că pentru diferenţa de 4.600.000 scrisori nu a mai fost achitată contravaloarea prestaţiilor, Zsolt Irsza susţine că a ajuns să discute cu Dorin Cocoş şi a fost în audienţă la Albu Alin – trezorier P.D.L., şi la Udrea Elena Gabriela – vicepreşedinte P.D.L. Urmare a întrevederii cu Udrea Elena Gabriela, numitul Zsolt Irsza susţine că asupra sa au început să se exercite presiuni pentru a renunţa la pretenţii, spun procurorii ]n referatul în care motivează arestarea Elenei Udrea.
CE SCRIA ADRIAN NASTASE ÎN 2009:
Vreau sa va introduc putin in bucataria DNA.
Una din tehnicile de pregatire a “dosarelor” este “agatarea” unor pesti mici care sunt folositi ca momeala pentru a prinde adversarii politici sau persoane anume desemnate. Ei sunt pusi la fezandat, sunt anuntati ca sunt “faptuitori” (notiune care nu exista in Codul de procedura penala) – un fel de invinuiti -dupa care sunt pusi sa dea declaratii si, in cazul in care sunt “intelegatori” cu misiunea stabiliita de procurori – li se promite “neinceperea urmaririi penale”.
Statutul lor este deci incert pe perioada urmaririi penale, procurorii DNA fortand obtinerea unor declaratii cu promisiunea ca la finalizarea dosarului se va dispune neinceperea urmaririi penale impotriva lor.
Tocmai de aceea, in dosarul “Trofeul calitatii”, mare parte din cei indicati, prezenti in fata completului de judecata, au nuantat declaratiile date la urmarirea penala, schimband nu numai sensul, ci si implicarea unor persoane in intocmirea sau elaborarea unor acte.
Dar va rog sa observati, in rechizitoriul DNA, PESTE 100 DE PERSOANE, propuse ca martori, au avut statutul acesta de “faptuitor” sau “invinuit”, si doar prin Rechizitoriu, pentru ca au fost “cuminti”, li s-a dat NUP.
- Advertisement -