spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăhighlightMOTIVUL halucinant pentru care a fost arestată Elena Udrea

MOTIVUL halucinant pentru care a fost arestată Elena Udrea

-

O declaraţie dată în timpul unui interviu în presă i-a convins pe judecători să o aresteze pe Elena Udrea. Magistraţii susţin că prin declaraţiile date presei, Elena Udrea a încercat să influenţeze mărturiile pe care le va da fostul soţ, transmite Digi 24.
În motivarea arestării, instanţa strecoară şi detalii picante din viaţa privată a fostei candidate la preşedinţie, dar şi denunţuri din dosarul EADS în care un om de afaceri vorbește despre ilegalităţi în contracte de sute de milioane de euro. „Nu poate fi o certitudine că orice nevastă ştie cum îşi face afacere soţul ei.Trec peste faptul că întâmplător eram o nevastă cu o ocupaţie foarte precisă şi foarte solicitantă”, declara Elena Udrea. În opinia magistraților aceasta este declarația pentru care Elena Udrea trebuia arestată. După interviul de aproape două ore, fostul ministru ar fi încălcat obligațiile stabilite prin controlul judiciar de procurori și ar fi încercat să-i transmita indirect un mesaj lui Dorin Cocoș.

- Reclama -

Judecători: Elena Udrea a încercat să-l influenţeze pe Dorin Cocoş
Inculpata Udrea Elena Gabriela a susţinut că nu a ştiut despre provenienţa sumelor de bani băgaţi de fostul soţ în firmele de la care încasa dividende, sugerându-i acestuia, prin intermediul interviului şi explicaţia pe care ar trebui să o dea. Procurorii o acuză pe Elena Udrea și de fals în declarația de avere după ce nu a menționat mai multe împrumuturi pe care fostul soț le-ar fi făcut. Anchetatorii susțin că o sumă de peste 500.000 de lei ar fi reprezentat o mită mascată de acesta. Fostul ministru al dezvoltării și turismului s-a apărat, a dat amănunte despre greutățile pe care le-a avut în fosta căsnicie, dar și despre viața dublă a lui Dorin Cocoș. Elenea Udrea susține că trecea printr-un calvar atunci când trebuia să completeze declarațiile de avere și întotdeauna cerea ajutor de la contabila omului afaceri.

- Advertisement -

Dorin Cocoş avea o viaţă dublă

A mai arătat că fostul soţ avea o relaţie stabilă cu doi ani înainte de divorţul, din anul 2013 şi că s-a şi căsătorit la doar două luni după divorţ, astfel că nu avea tipul de relaţie în care îşi spuneau ce făceau în timpul zilei. În continuare, a arătat că momentul întocmirii declaraţiei de avere era dramatic, când, datorită obligaţiei de a declara bunurile soţului, bunurile comune şi bunurile personale, aveau zile întregi de certuri, întrucât fostul soţ nu avea vreo obligaţie legală să o facă şi nici nu voia să o facă.
Judecătorii n-au fost, însă, de acord cu arestarea după denunţul unui om de afaceri în dosarul e-România. Magistraţii au considerat că probele procurorilor DNA nu sunt suficiente. Motivarea de arestare în dosarul Microsoft conţine detalii despre viitoarea anchetă a DNA. Dosarul EADS şi alte milioane de euro despre care procurorii susţin că s-ar fi furat de pe urma unor contracte publice. Un om de afaceri denunţă nereguli grave şi fraudarea banilor statului.
Elena Udrea este acuzată de trafic de influență, spălare de bani și fals în declarația de avere. A fost arestată pentru 30 de zile, dar a contestat decizia instanței. Marți va încerca din nou să-i înduplece pe judecători să o cerceteze în libertate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img