S-a găsit jertfă și recunoștință la peneleu. Pentru că au cheltuit „60 de miliarde vechi” venite cu ajutorul ministrului Ion Ștefan. Om cunoscut prin declarații care de care mai inepte și agramate, pupincurism masiv și casa unde s-a greșit grinda de a ieșit de 910 de metri pătrați ca la orice om cu bun simț. Casă pe care omul, ca orice cetățean menit să ajungă ministru, nu a plătit impozit. Omul, ca orice sociopat care se respectă, a ieșit foarte dur împotriva numirilor tâmpite făcute de PSD pe baza relațiilor. Imediat ce a ajuns la putere a fost puternic lovit de amnezie. A făcut atât de multe angajări vomitive încât lumea a făcut coadă să se înscrie pe lista lui de cunoștințe și rubedenii la sediul PNL-ului, scrie Valeriu Nicolae pe facebook.
Cel mai cunoscut caz este șoferul lui care a ajuns vice-președinte la PNL Vrancea. Șofer care a căzut spectaculos bac-ul la 43 de ani. Om bun de altfel, implicat într-un scandal cu omor, mardeiaș cunoscut și acuzat de furt. Ajutorul șefului de post dintr-un sătuc din Vrancea a ajuns și el rapid consilier al ministrului că doar ne-a umplut PNL-ul Vrancea de jertfă și recunoștință. Trebuie să suferi grav de grandomanie și pupincurism să pui cuvântul jertfă lângă o cheltuială de peste 140.000 de EUR din banul public pentru recondiționarea unei școli. Soborul de preoți nu este clar dacă a fost inclus în preț sau nu dar cel mai probabil au făcut oamenii voluntariat, mai afirmă Nicolae.
Cine e Ana Maria Dimitriu?
În prezent este viceprimar al Focșaniului din partea PNL. Este cunoscută ca Blonda lui Grindă.
Conform datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (n.red-din 2019), organismul de monitorizare a banilor daţi de stat partidelor, consiliera liberală Ana Maria Dimitriu din Consiliul Local Focşani a donat partidului 1,4 milioane lei (300.000 euro). Ana Maria Dimitriu este președintele organizației de femei liberale din Vrancea. Contribuția de 1,4 milioane lei nu ar ridica semne de întrebare dacă acest consilier local ar conduce afaceri sau ar realiza proiecte de investiții care să îi permită acest lucru, scria Newstandard.
anii folosiți pentru partid au fost împrumutați de la deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă”. Ulterior, Ana Maria Dimitriu a urcat până la o funcție de consilier la cancelaria prim ministrului Ludovic Orban.
În sesizarea penală se arată că, din documentele publice, respectiv declarațiile de avere depuse la Agenția Națională de Integritate, nu rezultă că deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă” a realizat suficiente venituri pentru a putea acorda un împrumut de 1,4 milioane lei. În plus, din documente nu rezultă că „împrumutul declarat de Ion Ștefan a fost unul real și efectiv, iar sursele de acordare au fost legal constituite și declarate”.
În ceea ce o privește pe Ana Maria Dimitriu, se arată că „din documentele publice nu rezultă că sumele cu care Ana Maria Dimitriu a contribuit la campania electorală i-au fost restituite acesteia ca urmare a rambursărilor de la AEP”, iar aceasta nu a realizat în perioada 2019-2020 venituri care să facă posibilă restituirea sumelor reprezentând contribuția în campania electorală în valoare de 1,4 milioane lei.
Potrivit celor prezentate în sesizarea penală, declarațiile de avere depuse de Ion Ștefan „Grindă” menționează dividende ridicate de la firmele unde este acționar în valoare de 101.500 lei, adică mai puțin cu 1.298.500 lei decât suma împrumutată. Practic, din 101.500 lei, Ion Ștefan „Grindă” a reușit să o împrumute pe Ana Maria Dmitriu cu 1,4 milioane lei.
Monitorul de Vrancea a prezentat în mai multe articole cazul împrumutului de 1,4 milioane lei, bani folosiți în campania electorală a PNL de la alegerile europarlamentare de anul trecut. Locatară într-o garsonieră ANL și cu o mașină veche de 17 ani, consilierul local liberal Ana Maria Dimitriu a fost unul dintre cei mai importanți contributori la campania electorală a PNL pentru alegerile europarlamentare. Aceasta deși liberala nu se afla pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare. Informațiile despre împrumut pot fi consultate în declarațiile de avere depuse de cei doi.
Conform declarației de avere depusă la numirea în funcția de consilier în cancelaria prim ministrului, consilierul local liberal a împrumutat cei 1,4 milioane lei în două tranșe, de 1 milion, respectiv 400 mii lei. Împrumuturile au fost contractate în 2019, cu scadența în același an. Totuși, consilierul local nu precizează în declarația de avere depusă în 2020 dacă a restituit cele două împrumuturi. Mai mult, nu avea nici banii necesari pentru că cea mai mare parte a veniturilor erau din indemnizația de consilier local la Focșani, de 12.378 lei. Ana Maria Dimitriu nu menționează nici persoana de la care a împrumutat banii, deși avea obligația să facă acest lucru. De menționat că Ghidul de completare a declarațiilor de avere și de interese elaborat de Agenția Națională de Integritate arată că doar veniturile încasate se raportează la anul fiscal anterior supus raportării. În cazul datoriilor, de exemplu, trebuie menționat creditorul, anul în care a fost contractată datoria, precum și data la care este scadent contractul de credit.