spot_img
30.3 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăPoliticaPrimăria Focșani se închide: Punem lacătul. Nu l-am pus când a venit...

Primăria Focșani se închide: Punem lacătul. Nu l-am pus când a venit pandemia, îl punem acum, că a apărut pandemia numită PNL-USR PLUS

-

Primăria Focșani va fi închisă din luna iunie pentru că nu mai poate face niciun fel de plăți din bugetul local după ce sistemul informatic al Ministerului Finanțelor Publice (MFP) a invalidat bugetul municipiului. S-a ajuns în această situație deoarece bugetul aprobat în urma amendamentelor depuse de consilierii PNL-USR PLUS are valori la care creditele bugetare sunt mai mici decât sumele deja rezervate. Primarul Cristi Misăilă a arătat, într-o conferință de presă, că, în acest moment, nu se mai pot plăti salarii, nu se mai pot face niciun fel de plăți din bugetul local la Primăria Focșani, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, Poliția Locală, Ansamblul Folcloric Țara Vrancei, Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”. Este o situație pe care primarul a anticipat-o de la votarea amendamentelor prin care consilierii majorității PNL-USR PLUS au tăiat fondurile de funcționare pentru aceste instituții, scrie Monitorul de Vrancea.

- Reclama -

Primăria Focșani se află într-o situație unică în România în ultimii 30 de ani, fiind nevoită să suspende toate contractele cu furnizorii de servicii. Edilul a anunțat că municipalitatea urmează să trimită notificări către furnizorii de servicii pentru suspendarea activității începând cu 2 iunie deoarece nu sunt bani în buget pentru plata facturilor. Practic se va pune lacăt pe ușa Primăriei Focșani de la începutul lunii iunie. Vom notifica toți furnizorii cu care avem încheiate contracte de funcționare în cadrul Primăriei Focșani, respectiv cei care asigură mentenanța programelor informatice, cei care asigură mentenanțși furnizarea sistemelor de tipărire a tuturor documentelor din Primărie, serviciile de pază, de curățenie, serviciile de comunicație, serviciile de furnizare a energiei electrice. Începând din data de de 2 iunie vom suspenda aceste contracte pentru că nu mai avem posibilitatea să ne onorăm plățile către acești furnizori și nu vrem să înregistrăm arierate la bugetul local, a spus primarul Cristi Misăilă.

Acesta a acuzat că, prin tăierile iresponsabile ale bugetelor de funcționare, va fi afectată activitatea economiei locale focșănene. Cetățenii și societățile din municipiu nu vor mai putea obține documentele necesare pentru a desfășura diverse activități, cum ar fi vânzare-cumpărare de imobile, de autoturisme, obținerea de certificate de atestare fiscală pentru a participa la diverse licitații, pentru autorizații de construcție, certificate de urbanism. „Îmi cer scuze în fața cetățenilor dacă, începând cu 2 iunie, vor găsi ușile închise la Primărie. Știu că este un moment dificil, nu mă plâng, dar consider că faptele iresponsabile ale acestor consilieri, din punctul meu de vedere, înseamnă o subminare a economiei locale”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Primăria Focșani a cerut, ieri, Instituției Prefectului să exercite în regim de urgență controlul de legalitate asupra hotărârii Consiliului Local referitoare la bugetul municipiului. Dacă se ține cont de rapoartele compartimentelor de specialitate din Primărie, prin care adoptarea bugetului este considerată nelegală, dar și de invalidarea de la MFP, ar trebui să vină un aviz de nelegalitate de la Prefectură și să se rediscute întregul buget într-o ședință viitoare a Consiliului Local. „Dacă nu vine, punem lacătul pe ușa Primăriei Focșani. Nu l-am pus când a venit pandemia, îl punem acum, că a apărut pandemia numită PNL-USR PLUS”, a spus primarul Cristi Misăilă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...