Băsescu merge la Chișinău în ziua investirii noului președinte

0
88

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu va merge săptămâna viitoare în Republica Moldova, în prima sa vizită după ce a obţinut cetăţenia acestei ţări, a anunţat candidatul PMP la funcţia de deputat de diaspora Constantin Codreanu, într-o conferinţă de presă organizată la Chişinău.

Potrivit politicianului, Băsescu are programată o întâlnire cu populaţia la  Filarmonica Naţională,pe 26 noiembrie, începând cu ora 11:00. Iniţial, evenimentul urma să aibă loc la Palatul Republicii, dar administraţia a refuzat pentru că în aceeaşi zi ar putea avea loc învestirea noului preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

„Traian Băsescu vine la Chişinău. Sunt curios să văd, dle Dodon, cum îl veţi întâmpina. Tot cu proteste aşa cum o faceţi de obicei? Iniţial negociam cu cei de la Palatul Republicii să organizăm evenimentul acolo. Dar, ulterior, am fost contactaţi de cei de la Cancelaria de stat care ne-au spus că nu pot să ne ofere sala până pe 1 decembrie pentru că în această perioadă s-ar putea să aibă loc învestirea în funcţie a noului preşedinte”, a declarat Codreanu.