Cioloş promisiuni sindicaliştilor din învăţământ care l-au aşteptat la Iaşi cu proteste

0
107

Premierul Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, vineri, la Iaşi, cu reprezentanţi ai sindicaliştilor din învăţământul preuniversitar care l-au aşteptat cu proteste şi i-au reproşat că salariile din educaţie sunt ”mizerabile” şi că nu sunt construite şcoli noi, el promiţându-le că săptămâna viitoare vor putea fi ”clarificate câteva lucruri”.

”Am stat de vorbă şi cu cei din educaţie, şi cu cei de la Fortus. Cu cei din educaţie sunt câteva lucruri care cred că pot fi clarificate săptămâna viitoare. Referitor la cei de la Fortus, voi sta de vorba săptămâna viitoare cu cei din conducerea Ministerului Economiei şi cu şefii Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului să vedem ce soluţii pot fi găsite. Le-am explicat celor de la Fortus că soluţiile nu stau în pixul prim-ministrului. Este o companie cu capital de stat, dar care funcţionează după anumite reguli, însă o să văd ce se poate face pentru ca salariile restante să poată fi plătite cu prioritate în programul pe care îl are AAAS legat de Fortus”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, premierul Cioloş.

După întâlnirea cu autorităţile locale din Iaşi şi Vaslui de la Pefectura Iaşi, premierul s-a întâlnit cu o delegaţie a protestatarilor din educaţie şi cu foşti angajaţi de la Fortus. Întâlnirea a durat aproximativ 20 de minute.