Numarul romanilor care cred ca apartenenta la UE e un lucru bun a scazut in 2016 cu 11 puncte fata de anul trecut, arata cel mai recent Eurobarometru conform Hotnews.

Este a doua cea mai drastica scadere din UE, dupa Grecia. Spre deosebire de Grecia, Romania a inregistrat in acest an cea mai mare cresterea economica din UE. Scaderea vine insa si pe fondul unei campanii electorale prelungite (locale si parlamentare) in care nationalismul si demonizarea UE a fost calul de bataie al multor partide si lideri de opinie, pe fondul intetirii propagandei ruse. De asemenea, ultimul an a adus in UE o avalansa de evenimente cu impact emotional major (Brexit, atentate teroriste, criza refugiatilor).
Chiar daca numarul romanilor care cred ca apartenenta la UE e un lucru pozitiv pentru tara lor a saczut, el a ramas totusi in media UE – 53%, exact valoarea medie a Uniunii Europene.

De asemenea, in Romania a crescut intr-un an cu 9 puncte procentajul romanilor care cred ca apartenenta la UE e un lucru rau (pana la 17%)

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?