spot_img
18 C
București
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăDezvaluiriAFACEREA BERETTA: Fiul avocatei lui Dragnea și corvetele Fincantieri

AFACEREA BERETTA: Fiul avocatei lui Dragnea și corvetele Fincantieri

-

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat în cursul acestei săptămâni că polițiștii români se vor desparte de pistoalele Carpați și vor primi arme Beretta. Contractul, în valoare de peste 40 de milioane de lei, a fost atribuit fără licitație companiei de stat Romarm. Însă, în spatele acestei afaceri este firma italiană Interarm Impex, reprezentantul în România al producătorului italian de armament. Acționarii firmei au legături cu camarila din spatele lui Liviu Dragnea, scrie Gazeta de Cluj.

Societatea este administrată de Andrea Barsanti, care este acționar cu 50% din companie, alături de Nusco Michele (35%) și de Meuli Nicola (15%). Pentru anul 2018, societatea a declarat o cifră de afaceri de peste 4 milioane de lei și 5 angajați.

- Advertisement -

Riccardo Barsanti este și reprezentantul oficial al firmei italiene Fincantieri în România, societate care a fost interesată de contractul prin care statul român dorea să cumpere nave tip corvete. Chiar dacă este implicat în afacerile cu armament, omul de afaceri italian a cumpărat o firmă de construcții de la fiul Flaviei Teodosiu, avocata care îl reprezintă pe Liviu Dragnea. Este vorba de societatea firma Berkeley Square Construction SRL, înființată în noiembrie 2017 de către fiul avocatei, Flavius-Victor Teodosiu-Stupcanu.

Pe de altă, societatea comercială  Transcarpat Sportours Internațional S.R.L. a contestat la CNSC modalitatea în IGPR a dat contractul pentru pistoalele Beretta.

- Advertisement -

Potrivit contestației, firma cere suspendarea deciziei IGPR de încheiere a acordului-cadru și a atribuirii contractelor subsecvente pentru Lotul nr.1, in conformitate cu prevederile art. 22 din Legea 101/2016, până la adoptarea măsurilor ce asigură respectarea prevederilor legale în domeniul achiziţiilor publice, pentru a evita producerea unei pagube iminente în detrimentul legalității procedurii de achiziţie şi pentru a asigura respectarea principiului utilizării eficiente a fondurilor publice, precum şi pentru a evita derularea unui proces de atribuire ce este afectat de abateri legislative.

”În fapt, la data de 08.05.2020, orele 20.36, IGPR ne transmite invitația de participare la NFPAP, având dată de depunere a ofertelor 11.05.2020, orele 15.00. Deci, procedura a avut termen de pregătire a ofertelor 2 zile nelucrătoare, respectiv zilele de sâmbătă și duminică, iar în ziua de luni nu se mai putea pregăti oferta în mod serios fiind necesară obținerea certificatelor fiscale, a cazierelor judiciare, etc. Precizăm că ziua de luni 11.05.2020 era o zi cu circulație restricționată a persoanelor, aflată sub imperiul stării de urgență. 3 Acesta este un prim motiv al încălcării principiilor fundamentale ale achizițiilor publice, deoarece a afectat concurența reală din procedură”, se arată în contestația depusă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img