spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
Acasă#IerusalimIsraelAbbas refuză orice plan de pace israeliano-palestinian propus de Trump

Abbas refuză orice plan de pace israeliano-palestinian propus de Trump

-

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a promis din nou, duminică, că se va opune oricărei propuneri de soluţionare a conflictului israeliano-palestinian care ar veni de la preşedintele american Donald Trump, relatează AFP.

Palestinienii se confruntă cu „etapa cea mai periculoasă” a istoriei lor, a declarat Mahmoud Abbas, făcând referire la o serie de măsuri controversate luate de Donald Trump, în special recunoaşterea unilaterală a Ierusalimului drept capitală a Israelului în decembrie 2017.

- Advertisement -

El a făcut această declaraţie cu prilejul unei reuniuni rare a Consiliului central palestinian, un organ cheie al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei.

Palestinienii au îngheţat relaţiile cu administraţia Trump, care urmează să propună un plan de pace în lunile care urmează.

- Advertisement -

Mahmoud Abbas a comparat viitoarea iniţiativă de pace americană cu Declaraţia Balfour din 1917, prin intermediul căreia guvernul britanic se declara favorabil stabilirii unui „cămin naţional evreiesc” în Palestina, pe atunci sub dominaţia Imperiului Otoman.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img