spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăAnalizeTRUMP DE RIO: Un extremist de dreapta, președintele Braziliei

TRUMP DE RIO: Un extremist de dreapta, președintele Braziliei

-

Candidatul de extremă dreaptă Jair Bolsonaro a fost ales duminică preşedinte al Braziliei cu 55,7% din voturi, devansându-l net pe adversarul său de stânga Fernando Haddad, 44,3%, relatează AFP.

Bolsonaro, supranumit de multe ori „Trump al Braziliei” şi un admirator declarat al preşedintelui republican american, va prelua frâiele celei mai mari ţări din America latină în luna ianuarie a anului viitor.

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a sunat duminică seară pe candidatul de extremă dreaptă Jair Bolsonaro pentru a-l felicita pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale din Brazilia, a anunţat Casa Albă, relatează AFP şi Reuters.

„Preşedintele Trump l-a sunat în această seară pe preşedintele ales al Braziliei Bolsonaro pentru a-l felicita pe el, precum şi poporul brazilian, pentru alegerile de astăzi”, a declarat Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a executivului american.

Circa 147 de milioane de brazilieni au votat pentru a-l departaja pe sulfurosul candidat de extremă dreapta, care era marele favorit, de adversarul său din Partidul muncitorilor (PT) al fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva.

Jair Bolsonaro îi va urma în funcţie lui Michel Temer, pentru un mandat de patru ani, de la 1 ianuarie 2019.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img