spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăActualitateZiarul spaniol Diario: Uniunea Europeană se pregătește pentru un nou război comercial...

Ziarul spaniol Diario: Uniunea Europeană se pregătește pentru un nou război comercial cu Statele Unite

-

Uniunea Europeană se pregătește pentru un nou război comercial cu Statele Unite, după ce Washingtonul a aprobat Actul de Reducere a Inflației menit să ajute producția națională, a informat miercuri ziarul spaniol Diario.

- Reclama -

Conform acestui act, autoritățile americane urmează să aloce aproximativ 400 de miliarde de dolari pentru politicile climatice și energetice. Legea promovează în special tranziția la energia verde, afectând astfel sectorul auto european, care este foarte important în țări precum Germania și Franța, scrie ziarul.

Comisia Europeană consideră că planurile președintelui american Joe Biden de a promova vehiculele electrice discriminează producătorii străini.

În special, potrivit unui document transmis agenției EFE, Bruxelles-ul a fost alarmat de nouă prevederi privind creditele fiscale. Săptămâna trecută, reprezentanții UE și SUA au avut o întâlnire, care s-a încheiat fără concluzii. Negociatorii europeni consideră că legea promovată de Washington este inacceptabilă.

După cum a declarat mai devreme primul adjunct al șefului Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, un grup de lucru special a fost creat în urmă cu o lună pentru a afla de ce este îngrijorată Uniunea Europeană cu privire la Legea SUA pentru Reducerea Inflației și cum poate fi rezolvată.

„Asta este ceea ce căutăm în cele din urmă: ca UE să fie, ca aliat apropiat al SUA, într-o poziție care este mai asemănătoare cu cea a Mexicului și a Canadei”, a spus Dombrovskis marți.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img