spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeOcheadele chino-americane și ce cred rușii

Ocheadele chino-americane și ce cred rușii

-

Președintele rus Vladimir Putin poate fie să participe online la viitorul summit G20 de la Bali, fie să participe efectiv la eveniment, a declarat președintele indonezian Joko Widodo. El a subliniat că invitația pentru Moscova a rămas deschisă, chiar dacă Occidentul dorea să fie retrasă. Potrivit lui Widodo, G20 ar trebui să discute mai degrabă economie decât politică. Experții subliniază că majoritatea țărilor în curs de dezvoltare împărtășesc această abordare, deoarece nu sunt interesate de Ucraina, ci de alte probleme, și anume schimbările climatice și foamea, invalidând astfel dictatul SUA, notează Nezavisimaya Gazeta.

- Reclama -

„G20 este o platformă consultativă pentru discutarea problemelor globale. Occidentul va încerca să condamne Rusia, dar alte națiuni – țările cunoscute sub numele de Sudul Global – nu vor fi dispuse să ia parte la asta. Pentru ei, situația din Ucraina este departe. ei sunt interesați de alte lucruri. De aceea nu mă aștept să se încheie acorduri constructive. Totuși, pot exista discuții într-un mod mai adecvat asupra problemelor despre care părțile pot cel puțin să discute între ele, inclusiv problemele climatice și foametei”, a subliniat directorul științific al Institutului Academiei Ruse de Științe din China și Asia Contemporană, Alexander Lukin.

Potrivit acestuia, o posibilă întâlnire între președintele american Joe Biden și liderul chinez Xi Jinping este de mare interes. De fapt, SUA și China dau semne ale dorinței lor de a încheia acorduri, dar nu este clar despre ce pot conveni părțile, deoarece americanii continuă să critice China în toate modurile posibile în timp ce încearcă să ajungă la unele acorduri, a remarcat Lukin. Cu toate acestea, China este o națiune mândră și dacă cineva o denigrează și apoi caută un acord, va fi un lucru greu de făcut. Cu toate acestea, rezultatele recentului Congres al Partidului Comunist Chinez arată clar că Beijingul nu intenționează să se confrunte în acest moment, a subliniat analistul.

În ceea ce privește un posibil acord care va afecta interesele Rusiei, expertul a citat un reporter chinez care spusese: „Ei sugerează să-i ajutăm să înlăture Rusia, astfel încât să le fie mai ușor să înlăture China ulterior”. Chinezii sunt familiarizați cu documentele strategice ale SUA care descriu China ca fiind o amenințare mai mare pentru SUA decât Rusia. Doar că Rusia este în prezent un pericol mai mare, dar din punct de vedere strategic, China reprezintă o provocare majoră pentru SUA, ca țară puternică care poate pretinde de fapt conducerea globală. De fapt, documentele Congresului spun clar că China încearcă să devină liderul mondial în ceea ce privește puterea generală și economie până la mijlocul secolului, a spus expertul.

„Se poate ajunge la unele acorduri pe probleme care sunt importante pentru ambele ţări, inclusiv pentru comerţ. Cu toate acestea, o apropiere strategică este imposibilă”, a concluzionat Lukin.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img