spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeZelenski și-a pus în cap o parte a opiniei publice ucrainiene după...

Zelenski și-a pus în cap o parte a opiniei publice ucrainiene după declarațiile din Washington Post

-

Declarațiile făcute de președintele Volodimir Zelenski într-un interviu acordat jurnaliștilor de la The Washington Post au declanșat o dezbatere majoră în Ucraina privind deciziile luate de acestea.

El a spus că nu i a informat pe ucrainieni despre iminența unei invazii ruse de teamă că aceștia vor fugi din țară.

- Advertisement -

Olga Tokariuk, o jurnalistă și cercetătoare ucraineană de la Centrul de Analiză Politică Europeană, afirmă că majoritatea criticilor aduse lui Zelenski sunt legate de decizia acestuia de a-i asigura pe ucraineni până în ultimul moment că Rusia nu va lansa o invazie.

Tokariuk spune că tot mai mulți ucraineni se întreabă de ce li s-a spus la mijlocul lunii ianuarie că vor putea merge la grătar în mai.

- Advertisement -

„Istoria îl va judeca și este prea devreme să tragem concluzii. Însă ceea ce poate fi spus cu încredere este că perioada în care 90% din ucraineni îl susțineau pe Zelenski după invazia rusească se apropie de sfârșit. Oamenii încep să pună întrebări și să exprime critici”, afirmă Tokariuk.

Vitali Klitschko, primarul din Kiev, le-a spus jurnaliștilor săptămâna aceasta că a fost informat că invazia rusească va avea loc cel mai probabil în data de 24 februarie de către surse din armata și serviciile de informații ucrainene, precum și de „informațiile partenerilor occidentali și țările care sprijină Ucraina”.

La începutul lunii august, generalul Serhii Krivonos, fostul comandant al trupelor speciale ucrainene, afirma la rândul său că oficialii de la Kiev au avut numeroase informații privind iminența unei invazii rusești.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img