SATUL MEHEDINȚEAN EIBENTHAL, GAZDA CELUI MAI MARE FESTIVAL ETNIC DIN SUD-VESTUL ȚĂRII 

0

Peste 1200 de cetățeni cehi participă zilele acestea la “Festival Banat 2022”, un eveniment aflat la cea de-a XI- a ediție în satul Eibenthal, comuna Dubova.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat astăzi la eveniment, împreună cu prefectul județului, Alin Isuf, secretarul de stat, Bogdan Simcea, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru și consilierul județean Emi Pașolea.

“Am fost plăcut impresionat să văd cum comunitatea cehă din Mehedinți găzduiește cu atâta căldură nu doar un festival de muzică specifică, pentru că au evoluat foarte multe trupe venite din Cehia ci un festival cultural în care muzica s-a împletit cu arta gastronomică, teatrul și chiar muzica de operă.

De altfel, comunitatea cehă din Eibenthal poate fi oricând un exemplu de ospitalitate, devotament pentru valorile autentice pe care le promovează prin intermediul acestui eveniment la care au participat.

Pe parcursul celor două zile de festival, oaspeții cehi s-au bucurat de frumusețile județului Mehedinți, plimbări cu barca pe Dunăre, au vizitat Peștera Ponicova și Chipul lui Decebal din Clisura Dunării.

Evenimentul este important pentru turismul din zonă, pentru dezvoltarea satului Eibenthal, întrucât localnicii pregătesc în fiecare an produse tradiționale specifice pe care le comercializează.

Îi felicit pe organizatorii acestui eveniment devenit o tradiție și mai ales pe Tibi Pospisil, pentru implicarea și stăruința de a aduce în România, parte din cultura cehă împreună cu multe personalități cehe de prim rang, un fost ministru de externe, călători celebri, scriitori, oameni de știință și jurnaliști, dar și pe locuitorii din Eibenthal care sunt gazde desăvârșite!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.