spot_img
31 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăAnalizeZelenski, nervos pe Israel

Zelenski, nervos pe Israel

-

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat joi Israelul, reproşându-i, într-un discurs prin videoconferinţă în faţa studenţilor Universităţii ebraice din Ierusalim, că nu a impus sancţiuni împotriva Rusiei, transmite AFP.

- Reclama -

‘Impunerea de sancţiuni contra Rusiei este o chestiune de valori. Multe ţări europene sunt de partea noastră împotriva agresiunii ruse, dar, din păcate, nu vedem Israelul alăturându-se’ sancţiunilor, a afirmat Zelenski, într-un discurs în limba ucraineană tradus în engleză.

- Advertisement -

Zelenski, care a vorbit de la biroul său de la Kiev, a spus că este ‘recunoscător poporului israelian’ pentru sprijinul său, dar a adăugat că ‘am fi vrut să primim sprijinul guvernului vostru’.

În martie, invitat de Knesset să se adreseze prin videoconferinţă deputaţilor, Zelensky a cerut Israelului să ‘facă o alegere’ şi să susţină Ucraina furnizându-i armament, şi chiar sistemul său de apărare antirachete ‘Iron Dome’.

- Advertisement -

Israelul a adoptat o poziţie prudentă după invazia rusă în Ucraina, invocând legăturile privilegiate cu cele două ţări. De menţionat şi faptul că Israelul numără peste un milion de cetăţeni originari din fosta Uniune Sovietică.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img