spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeZelenski, nervos pe generalii săi care au decis fuga din Svetlodarsk

Zelenski, nervos pe generalii săi care au decis fuga din Svetlodarsk

-

Generalii Forțelor Armate ale Ucrainei ar putea fi trași la răspundere pentru retragerea din orașul Svetlodarsk, regiunea Donețk. Potrivit publicației Voennoe obozrenie, care citează ”surse ucrainene”, în prezent, variantele de pedeapsă sunt analizate chiar în biroul președintelui Ucrainei.

”Sunt luate în calcul variante cu trimiterea în retragere a mai multor generali, dar nu acum, ci mai târziu, când evenimentele din Donbass vor trece în faza finală și va trebui să fie aruncate pe spinarea cuiva toate eșecurile. Potrivit informațiilor din surse ucrainene, acolo miroase nu doar a demisii, dar s-ar putea lăsa cu arestări și acuzații de complicitate cu inamicul”, scrie publicația citată.

- Reclama -

Publicația precizează că decizia generalilor de a se retrage nu a fost convenită cu președintele Ucrainei și cu ”consilierii acestuia din rândul cetățenilor străini”.

- Advertisement -

După cum menționează Gazeta.ru, Svetlodarsk a trecut sub controlul Republicii Populare Donețk la 24 mai, așa cum a anunțat statul major al apărării teritoriale al DNR. În plus, primarul localității Debalțevo, Igor Zaharevici, a anunțat că drapelul Rusiei a fost arborat pe clădirea din Svetlodarsk.

Anterior, pe internet a apărut o înregistrare video, în care militari ai brigăzii 115 a Forțelor Armate ale Ucrainei povestesc că au fost trimiși la Centrul de detenție preventivă nr. 6 din Bahmut, pentru dezertare. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img