spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeSecretarul de stat american consideră China un pericol mai mare ca Rusia:China este...

Secretarul de stat american consideră China un pericol mai mare ca Rusia:China este singura ţară care intenţionează să schimbe ordinea internaţională şi pentru a face asta încearcă să îşi amplifice puterea economică, diplomatică, militară şi tehnologică

-

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a declarat joi că în continuare China rămâne cea mai mare provocare la adresa ordinii internaţionale, în ciuda ameninţării pe care o reprezintă acum Rusia. Antony Blinken a subliniat că SUA nu caută un conflict sau un nou Război Rece, dar va apăra ordinea internaţională în faţa încercărilor Chinei de a o schimba, transmite BBC.

- Reclama -

„China este singura ţară care intenţionează să schimbe ordinea internaţională şi pentru a face asta încearcă să îşi amplifice puterea economică, diplomatică, militară şi tehnologică. Viziunea Beijingului ne îndepărtează de valorile care au susţinut mare parte din progresul lumii în ultimii 75 de ani. China are obiective şi în ce priveşte economia mondială şi în ce priveşte capacitatea noastră de a rezolva provocări, mergând de la schimbările climatice până la COVID-19. Cu toate acestea, pur şi simplu SUA şi China trebuie să-şi gesioneze relaţiile în perspectiva unui viitor previzibil”, a declarat Antony Blinken.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img