spot_img
1.6 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăActualitateNu e numai Kissinger. Consilier al lui Zelenski: Am primit semnale din partea...

Nu e numai Kissinger. Consilier al lui Zelenski: Am primit semnale din partea Occidentului cu privire la concesii teritoriale

-

Consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, Mihail Podoliak, a declarat că autoritățile de la Kiev au primit semnale din partea Occidentului cu privire la concesii teritoriale, relatează agenția RIA Novosti.

”Ni se propune să cedăm Rusiei estul și sudul Ucrainei, le mulțumim pentru astfel de propuneri, dar acceptăm livrările de armament greu Ucrainei” –  șeful Oficiului Președintelui Ucrainei.

- Reclama -

”Se exclude scenariul de înghețare a conflictului. Orice înghețare este amânarea unui război… Mai mare, mai sângeros și mai bine pregătit de către  agresor, care-și va repara ulterior greșelile. Va demite din funcți generali și va numi în locul acestora militanți cu experiența de luptă în război. Noi, la fel, am reparat greșelile comise: Ucraina a tras concluzii din acordurile de la Minsk și, prin urmare, nu va accepta un nou accord Minsk-3”, a scris Podliak în canalul său de Telegram citat de InterfaxUcraina.

Într-o postare pe rețeaua Telegram, politicianul a declarat că în țările europene s-ar fi activat ”lobby-știi pro-ruși”. El a legat afirmațiile lor de dorința de a relua afacerile cu Moscova, dar și pentru a crea ”un flux confortabil” de informații pe rețelele sociale.

El a precizat că aceste țări occidentale împing Ucraina spre compromisuri de dragul revenirii la modul de viață de dinainte de război și a subliniat că autoritățile de la Kiev nu vor lua parte la asemenea discuții.

RIA Novosti amintește că, miercuri, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că Polonia contează să-și însușească o parte din Ucraina.

De asemenea Henry Kissinger a evocat la Davos soluția cedării de către Ucraina a unor teritorii pentru realizarea păcii cu Rusia.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img