spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăAnalizeWashington Post: Trupele ucrainene se gândesc să se retragă din Bahmut

Washington Post: Trupele ucrainene se gândesc să se retragă din Bahmut

-

Trupele ucrainene se gândesc să se retragă din Artemovsk (Bahmut), scrie Washington Post.

- Reclama -

Potrivit WP, Ucraina se confruntă cu decizii dificile cu privire la ce trupe să trimită în oraș, deoarece va fi nevoită să lanseze o nouă contraofensivă în lunile următoare.

„Am pierdut o mulțime de prieteni care apără orașul, așa că nu vrem să-l predăm acum. Dar poate că o retragere temporară a trupelor îi va salva pe unii dintre oamenii noștri”, a spus o sursă anonimă militară citată în publicație. El a adăugat că unitatea sa a suferit pierderi grele la Artemovsk.

Comandantul batalionului de recunoaștere, Yuri Skala,și-a exprimat încrederea că conducerea militară va întreprinde acțiunile necesare dacă va fi necesară o „manevră tactică”. 

„Voi susține decizia comandantului șef cu privire la manevra tactică și crearea unei noi linii de apărare dacă va deveni clar că pierderile sunt prea mari”, a spus el ziarului. 

Dar chiar și o retragere organizată de la Artemovsk ar fi încărcată din punct de vedere politic, conchide WP. 

Artyomovsk (Bahmut) este situat în partea controlată de Kiev a RPD la nord de Gorlovka. Acesta este un important nod de transport pentru aprovizionarea grupului ucrainean din Donbass, prin el trece o rețea de drumuri și căi ferate.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img