spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeWashington Post: Trupele ucrainene se gândesc să se retragă din Bahmut

Washington Post: Trupele ucrainene se gândesc să se retragă din Bahmut

-

Trupele ucrainene se gândesc să se retragă din Artemovsk (Bahmut), scrie Washington Post.

Potrivit WP, Ucraina se confruntă cu decizii dificile cu privire la ce trupe să trimită în oraș, deoarece va fi nevoită să lanseze o nouă contraofensivă în lunile următoare.

- Advertisement -

„Am pierdut o mulțime de prieteni care apără orașul, așa că nu vrem să-l predăm acum. Dar poate că o retragere temporară a trupelor îi va salva pe unii dintre oamenii noștri”, a spus o sursă anonimă militară citată în publicație. El a adăugat că unitatea sa a suferit pierderi grele la Artemovsk.

Comandantul batalionului de recunoaștere, Yuri Skala,și-a exprimat încrederea că conducerea militară va întreprinde acțiunile necesare dacă va fi necesară o „manevră tactică”. 

- Advertisement -

„Voi susține decizia comandantului șef cu privire la manevra tactică și crearea unei noi linii de apărare dacă va deveni clar că pierderile sunt prea mari”, a spus el ziarului. 

Dar chiar și o retragere organizată de la Artemovsk ar fi încărcată din punct de vedere politic, conchide WP. 

Artyomovsk (Bahmut) este situat în partea controlată de Kiev a RPD la nord de Gorlovka. Acesta este un important nod de transport pentru aprovizionarea grupului ucrainean din Donbass, prin el trece o rețea de drumuri și căi ferate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img