spot_img
5.1 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeWashington Post anunță Apocalipsa pentru Ucraina

Washington Post anunță Apocalipsa pentru Ucraina

-

Din cauza deteriorării sistemelor energetice ucrainene, Occidentul ia în considerare cele mai proaste opțiuni pentru dezvoltarea conflictului, scrie Washington Post . Guvernul ucrainean ar putea rămâne fără rezerve internaționale care să plătească importurile esențiale și să nu poată îndeplini obligațiile datoriei externe – un scenariu apocaliptic cunoscut sub numele de criză a balanței de plăți.

- Reclama -

În plus, potrivit jurnaliştilor, plecarea în masă a ucrainenilor în străinătate va duce la exportul de fonduri importante, iar acest lucru ameninţă să prăbuşească moneda naţională. 

Articolul notează că anul viitor economia Ucrainei ar putea scădea cu încă cinci procente, pe lângă scăderea actuală de 33 la sută.

„Ucraina ar putea avea nevoie de încă două miliarde de dolari pe lună, iar liderii politici din Occident încearcă să pregătească cetățenii pentru scenariile cele mai defavorabile”, concluzionează autorii. Din 10 octombrie, armata rusă a lansat atacuri cu rachete asupra centratelor energetice, industriei de apărare, comandă militară și instalații de comunicații în întreaga Ucraine. 

Potrivit autorităților ucrainene, aproape jumătate din infrastructura energetică a fost deja scoasă din funcțiune – toate centralele termice și centralele nucleare, 45 de substații de diferite clase, 87 de linii electrice de înaltă tensiune, practic nu a mai rămas o singură instalație energetică din țară care să nu fi fost atacată.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img