spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăAnalizeFlorin Poștoacă, Sales Manager Nordis Group: Modul de achiziție a proprietăților în...

Florin Poștoacă, Sales Manager Nordis Group: Modul de achiziție a proprietăților în 2022, respectiv 56% din volumul total al achizițiilor au fost realizate cu bani cash, relevă lichiditate în piață. În cazul Nordis, 98% dintre vânzările de anul acesta au fost realizate cu bani cash

-

În timp ce inflația rămâne la cote înalte, iar condițiile de creditare se înăspresc, anul 2022 rămâne un an foarte bun pentru tranzacțiile imobiliare, numărul de tranzacții depășind cu 11% nivelul din 2021, conform datelor Oficiului de Cadastru și Publicitate imobiliară, scrie Wall Street.

- Reclama -

Contrar așteptărilor, ultimii 3 ani, în care au existat suficiente motive care să blocheze tranzacțiile imobiliare, piața a dovedit nivelul său de maturitate, iar creșterea economică în ciuda contextului incert, constituie un indicator favorabil, mai ales pentru piața imobiliarelor premium, care nu sunt puternic influențate de condițiile de creditare.

Anul 2020 a fost un an în care a crescut cererea pentru locuințe mai spațioase și case, iar 2021 a fost un an al recordurilor, cu număr remarcabil de tranzacții imobiliare. În ceea ce privește anul curent, dezvoltatorul Nordis Group susține că „2022 se încheie într-o notă pozitivă, chiar dacă a fost un an plin de provocări, fie că discutăm de începerea războiului din Ucraina, creșterile prețului energiei și a tuturor materialelor de construcții. În cazul proprietăților imobiliare pe care le dezvoltăm în stațiunile turistice consacrate, potrivite investitorilor care doresc să obțină un venit pasiv sigur și să își protejeze banii de inflație, s-a menținut o cerere ridicată, în special la unitățile în curs de dezvoltare, unde valoarea imobilului se apreciază cu peste 40% până la momentul livrării proiectului” – Florin Poștoacă – Sales Manager.

Conform Nordis Group, nișa imobiliarelor premium nu este însă atât de afectată de condițiile de creditare. „Întotdeauna au existat bani în piață, iar modul de achiziție a proprietăților în 2022, respectiv 56% din volumul total al achizițiilor au fost realizate cu bani cash, relevă lichiditate în piață. În cazul Nordis, 98% dintre vânzările de anul acesta au fost realizate cu bani cash, iar o pondere bună o reprezintă clienții recurenți și un grad mare de recomandare. Acest lucru confirmă că Nordis formează o comunitate a investitorilor unită, care se consultă și se informează cu privire la investiția economiilor.”

„Nu mai putem compara prezentul cu situația din 2008. Avem o piață imobiliară solidă, la care contribuie inclusiv diaspora. Oamenii câștigă mai bine și vor să investească. Piața Crypto a intrat în declin, în timp de piața bursieră necesită ceva mai multă răbdare pentru obținerea unui profit; astfel, imobiliarele rămân cea mai sigură opțiune. În București, autorizațiile sunt blocate, drept urmare, oferta scade, deși cererea este crescută. Din fericire, noi avem autorizație de construire pentru Nordis View din București, iar lucrarile de construire avansează în ritm sustinut. În acest moment, 57% dintre apartamentele din proiectul Nordis View sunt deja vândute, iar prețurile pornesc de la 170.700 euro + TVA, pentru un apartament cu 2 camere ” susține reprezentantul Nordis Group.

„Dorința de îmbunătățire a stilului de viață presupune investiția în proprietăți care oferă condiții mai bune de locuire, cu facilități incluse, deci cumpărătorii sunt mai deschiși să plătească mai mult pentru confortul dorit. Tot mai mulți aleg proiectele Nordis pentru că, pe lângă apartamente premium, oferim o multitudine de facilități: SPA-uri cu piscine, fitness, restaurante și cafenele, toate completate de un cadru natural excepțional”, completează Florin Poștoacă – Sales Manager Nordis Group.

„Chiar dacă vorbim de proprietăți care sunt în curs de dezvoltare, dacă au termenul de livrare în 2023, iar cumpărătorul semnează acum și achită avansul, TVA-ul de 5% al proprietății se păstrează și la semnarea contractului de vânzare – cumpărare.Ca în fiecare an, cumpărătorii vor direcționa profitul anual al companiilor pe care le conduc spre investiții în imobiliare, deci ne așteptăm ca pe final de an, să achiziționeze în special unități cu prețuri care încă se încadrează în 5% TVA. În doar 1 lună de zile, se face o economie de până la 19.000 euro, sau un avantaj financiar cu această valoare, pentru cei care vor revinde” completează Florin Poștoacă din partea Nordis Group.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img