spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeWall Street Journal: Administrația Biden nu vrea să dea drone Ucrainei

Wall Street Journal: Administrația Biden nu vrea să dea drone Ucrainei

-

Administrația Biden a decis să nu predea dronele sale Grey Eagle MQ-1C la Kiev, de teamă că ar putea escalada și mai mult conflictul din Ucraina, a informat miercuri Wall Street Journal, citând surse.

- Reclama -

Potrivit ziarului, administrația președintelui american Joe Biden „nu va oferi Ucrainei drone avansate, în ciuda cererilor” din partea Kievului și a membrilor ambelor partide din Congres. Ziarul a subliniat că Pentagonul a refuzat să furnizeze Kievului UAV-urile în cauză „din temeiul că furnizarea de drone Grey Eagle MQ-1C ar putea escalada conflictul și ar putea semnala Moscovei că SUA furnizează arme care ar putea viza poziții în interiorul Rusiei”.

În plus, ziarul a precizat că administrația americană și-a exprimat îngrijorarea că în cursul operațiunilor de luptă ar putea fi furată tehnologia acestei drone, și anume camerele folosite la acest model. După cum notează Wall Street Journal, acesta poate fi principalul motiv pentru care SUA se ferește să furnizeze aceste UAV-uri Ucrainei.

În septembrie, Wall Street Journal a raportat că un grup de congresmeni americani i-au adresat secretarului american al Apărării Lloyd Austin o solicitare de a furniza Ucrainei drone moderne, inclusiv MQ-1C Grey Eagle. Ziarul a subliniat că Washingtonul era sceptic cu privire la trimiterea de drone avansate la Kiev din cauza temerilor de escaladare a tensiunilor cu Rusia.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img