spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizePresa ucraineană: Zelenski a mai redus din condiţiile pe care le pune...

Presa ucraineană: Zelenski a mai redus din condiţiile pe care le pune pentru a se aşeza la masa negocierilor cu Rusia

-

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mai redus din condiţiile pe care le pune pentru a se aşeza la masa negocierilor cu Rusia pentru a pune capăt războiului şi nu va mai cere destituirea şefului statului rus, Vladimir Putin, a relatat joi cotidianul ucrainean Kyiv Post, citat de EFE conform Agerpres.

- Reclama -

Publicaţia, care este tipărită în limba engleză, a indicat că administraţia preşedintelui american Joe Biden a reuşit să obţină ca liderul ucrainean să-şi flexibilizeze condiţiile atunci când vine vorba să negocieze pacea cu Rusia.

Kyiv Post, care citează ca surse doi funcţionari familiarizaţi cu subiectul, aminteşte că, la 6 noiembrie, Zelenski a declarat că este deschis ”discuţiilor sincere” cu Rusia.

Iar, pentru a face acest lucru, Zelenski a formulat o serie de condiţii, dintre care unele erau deja cunoscute, cum ar fi restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, pedepsirea criminalilor de război şi reparaţii de război, între altele.

Însă, spre deosebire de anunţurile anterioare, Zelenski a ”omis” să menţioneze condiţia potrivit căreia Putin trebuie destituit din funcţie înainte de a putea avea loc astfel de negocieri, a remarcat cotidianul ucrainean.

Această schimbare s-a produs după ”zile de negocieri între Kiev şi Washington” care au inclus o reuniune, săptămâna trecută, a consilierului pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, cu Zelenski, în capitala ucraineană.

Unul dintre înalţii funcţionari din administraţia ucraineană a declarat pentru Kyiv Post că, deşi americanii nu l-au ”instruit” explicit pe Zelenski şi pe aliaţii săi din Ucraina să-şi schimbe abordarea, au transmis totuşi Kievului că trebuie să demonstreze ”mai mult entuziasm în a pune capăt conflictului într-un mod prietenesc şi înţelept”. ”Ideea este să demonstrăm pe scena internaţională, o dată în plus, că Ucraina, şi nu Rusia, este partea care caută pacea”, a adăugat sursa citată.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img