spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeEditorialist turc: Negocierile lui Zelenski cu ruși indică o scindare în NATO

Editorialist turc: Negocierile lui Zelenski cu ruși indică o scindare în NATO

-

Pregătirea președintelui ucrainean Vladimir Zelenski pentru negocieri cu Rusia indică o scindare în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, potrivit Baris Doster, editorialist la ziarul de opoziție din Turcia Cumhuriyet.

- Reclama -

„În cele din urmă, s-a întâmplat ceva ce era de așteptat. După cum au raportat mass-media cheie din SUA deja de câteva zile, presiunea SUA asupra Ucrainei pentru ca aceasta să revină la negocierile cu Rusia a produs rezultate. Președintele Ucrainei Zelensky a spus că este deschis la discuții cu Rusia și că pune mai multe condiții pentru aceasta. Această declarație nu numai că dă o idee despre situația Ucrainei în prima linie, dar indică și o schismă în cadrul Alianței Nord-Atlantice”, a scris jurnalistul.

Potrivit acestuia, „SUA nu are o asemenea influență asupra aliaților săi ca înainte și nu este eficientă în a-și stăpâni adversarii și rivalii”. „Războiul dintre Ucraina și Rusia a demonstrat încă o dată acest lucru. Germania intenționează să îmbunătățească relațiile cu Rusia și China, în ciuda obiecțiilor SUA. Din Coreea de Nord până în Iran, din Siria până în Cuba, multe țări rezistă SUA. Organizația de Cooperare de la Shanghai este în expansiune. Inițiativa Centura și Drumul se dezvoltă. Relațiile tensionate dintre SUA și Arabia Saudită cu privire la producția de petrol și reacția negativă pe care au declanșat-o sunt binecunoscute. Să nu uităm că Olanda a ridicat sancțiunile împotriva Rusiei”, a adăugat editorialistul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img