Firma clujeană Electrogrup, controlată de frații Simion și Teofil Mureșan, și societatea Rasirom, care aparține de Serviciul Român de Informații (SRI) figurează printre asocierile care licitează pentru construcția proiectului de gazoduct Tuzla – Oprișor. Acționarii Electrogrup au făcut afaceri cu Alin Ardelean, fiul fostului șef al DGIPI, Virgil Ardelean, și cu Rareș Criste, unul dintre ”băieții deștepți” din energie din Cluj, scrie Gazeta de Cluj.

RELATAREA DIN GAZETA DE CLUJ:

Procedura pentru depunerea ofertelor pentru construcția proiectului de gazoduct Tuzla Oprișor s-a încheiat. Una dintre oferte a fost depusă de un concern turc despre care presa a relatat că ar avea legături cu Președintele Turciei, recep Tayyip Erdogan. Printre subcontractanții companiei Kalyon Group,figurează SC Electrogrup, firma deținută de clujenii Simion și Teofil Mureșan, alături de Marian Pantazescu. Cel din urmă ocupă acum funcția de președinte al consiliului de administrație al Electrogrup și a fost membru în consiliul de administraţie a companiei Poşta Română şi fost director tehnic adjunct al Vodafone România (2004-2008).

Cea de-a doua ofertă este a companiei spaniole Elecnor SA, în cadrul căreia printre subcontractanți se numără firma franceză Horizontal Drilling International, Elcas Prodimpex SRL, Brexxon DDS, IAT Engineering&Design, Petroconst și Adrem Engineering.

De remarcat la aceste două oferte este că, în ambele cazuri, printre subcontractanți se numără firma Rasirom, una dintre companiile controlate de SRI. Rasirom este o regie autonomă care are ca activitate principală producția de sisteme de supraveghere pentru instituțiile de stat cu atribuții în domeniul siguranței naționale.

Participarea Rasirom la această licitație vine în următorul context: proiectul Tuzla Oprișor este gestionat de compania de stat Transgaz, care se ocupă de transportul gazelor pe teritoriul României. Fostul director al Rasirom, Aurelian Țolescu și soția lui, Gianina, lucrează de anul trecut exact la compania contractoare, adică la Transgaz.

De asemenea, Țolescu a fost și șeful Institutului pentru Tehnologii Avansate, o altă ”falangă” a SRI.

Frații Teofil și Simion Mureșan sunt implicați, cu preponderență, în afacerile cu energie electrică. Ei au cumpărat de la omul de afaceri Rareș Criste firma Ten Transilvania Energy, acum radiată de la Registrul Comerțului.

Cei doi au reuşit performanţa ca, prin Ten Transilvania Energy să fi cumpărat energie electrică de la  SC Beny Alex (societate din Satu Mare, cunoscută prin faptul că aparţine lui Vasile Ţânţaş şi Ioan Oltean şi că a beneficiat de posibilitatea de a cumpăra energie electrică la un preţ mult prea mic de la statul român), SC Green Energy (firmă din Piatra Neamţ, controlată de Gheorghe “Pinalti” Ştefan) şi Gevco SRL (controlată acum de Marinescu Gabriel). Energia cumpărată a fost revândută la preţuri mult mai mari.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?