spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalize„Vremea durilor” a venit la Beijing

„Vremea durilor” a venit la Beijing

-

Liderul chinez în exercițiu, Xi Jinping, a fost reales pentru un al treilea mandat de cinci ani în funcția de secretar general al Partidului Comunist Chinez, în cadrul unei sesiuni plenare a Comitetului Central al partidului de duminică, în timp ce patru dintre foștii săi asociați din conducerea de vârf a partidului au fost înlocuiți. Drept urmare, Xi Jinping a devenit singurul lider absolut al partidului și al țării. Sub conducerea sa, Beijingul este de așteptat să urmărească obiectivul de a transforma China în puterea principală a lumii până în 2049, scrie Kommersant.

- Reclama -

Directorul Institutului de Studii Asiatice și Africane al Universității de Stat din Moscova, Alexey Maslov, consideră că „este vorba despre o nouă politică care devine din ce în ce mai ideologizată și, de asemenea, mai dură”. „Vremea durilor” a venit la Beijing, când ei se unesc în jurul lui Xi Jinping, care și-a eliberat singur câmpul politic, intrând în al doilea deceniu al guvernării sale”, a subliniat expertul.

Niciun lider chinez nu a fost vreodată suficient de puternic pentru a forma o întreagă echipă de oameni cu gânduri asemănătoare. Xi Jinping a reușit să facă acest lucru, deoarece cei patru noi membri ai Comitetului permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez sunt cei pe care se poate baza și desemnează misiuni ale partidului și statului, a declarat Alexander Lomanov,șeful Centrului pentru Studii Asia-Pacific de la Institutul de Economie Mondială și Relații Internaționale al Academiei Ruse de Științ, pentru Vedomosti.

După recentul Congres al Partidului, Xi Jinping și-a asigurat sprijinul deplin pentru sine și cursul său politic, a subliniat profesorul de la Universitatea din Sankt Petersburg Yana Leksyutina. China va continua politica pe care a urmat-o de zece ani pentru că, după Congres, Xi Jinping va putea să-și pună în aplicare pe deplin toate inițiativele.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img