spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeSarkozy: Dansăm pe marginea vulcanului. Comisia Europeană acționează dincolo de competențele sale în...

Sarkozy: Dansăm pe marginea vulcanului. Comisia Europeană acționează dincolo de competențele sale în abordarea conflictului din Ucraina

-

Comisia Europeană acționează dincolo de competențele sale în abordarea conflictului din Ucraina, a declarat fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, într-un interviu acordat publicației Le Journal du Dimanche, relatează Rambler.ru.

Sarkozy a subliniat că Executivul UE este o structură administrativă. Activitatea ei ar trebui să se desfășoare în cadrul unor acorduri.

- Reclama -

Politicianul a explicat că nu înțelege pe baza cărui articol din acordurile în vigoare președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, își permite să se pronunță în chestiuni legate de achiziții de armament și politică internațională.

În prezent, europenii nu aud altceva decât despre alte miliarde de euro cheltuite pentru achiziția de arme, a precizat Sarkozy. Potrivit spuselor sale, cu cât mai multe arme se aruncă în joc, cu atât mai mulți oameni vor muri, cu atât mai multă putere se intensifică acțiunile militare.

Fostul președinte este de părere că politica promovată de Uniunea Europeană în Ucraina depinde exagerat de componenta emoțională, este mult prea superficială, în condițiile în care situația este foarte complexă.

”Dansăm pe marginea vulcanului”, a declarat Sarkozy.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img