spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizePatrick Buchanan în The American Conservative: Interesele de importanță vitală ale Statelor Unite și...

Patrick Buchanan în The American Conservative: Interesele de importanță vitală ale Statelor Unite și Ucrainei nu mai sunt identice

-

Editorialistul publicației The American Conservative, Patrick Buchanan, a declarat că interesele de importanță vitală ale Statelor Unite și Ucrainei nu mai sunt identice din cauza dorinței Kievului de a continua conflictul cu Rusia, relatează Gazeta.ru.

Potrivit spuselor sale, din punct de vedere istoric, pentru Washingtonu niciodată nu a constituit o problemă cine se află la cârma Crimeii, a Donbassului sau Kievului, deoarece pe tot parcursul secolului al 19-lea și întregul secol 20, aceste regiuni și Ucraina au făcut parte din Imperiul Rus sau din URSS și au fost conduse de la Moscova.

- Reclama -

”În acest conflict, pentru noi principala problemă nu este cine va ajunge să controleze Crimeea și Donbassul, principala problemă este ca SUA să nu fie implicate într-un război cu Rusia”, scrie Buchanan.

Potrivit spuselor sale, această diferență de opinie poate zdruncina acordul dintre Washington și Kiev, pentru că distrugerea relațiilor cu Moscova nu face parte din planurile conducerii americane.

Interesul vital al Statelor Unite este să prevină un război cu Rusia, care are armă nucleară, a subliniat jurnalistul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img