spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăExterne#VioluriKoln/ De râsul curcilor/ Poliția germană susține că nu a intervenit deoarece...

#VioluriKoln/ De râsul curcilor/ Poliția germană susține că nu a intervenit deoarece nu are personal și dotări

-

Deficitul de personal și de dotări al echipajelor de intervenție a creat o situație de ‘supraviețuire a celui mai puternic’, în care mulțimea de bărbați, în majoritate străini, i-a împiedicat în mod fizic pe polițiști să vină în ajutorul femeilor victime ale agresiunilor în orașul german Koln, conform unui raport de poliție dezvăluit joi de publicația Der Spiegel, preluată de DPA.

- Reclama -

Raportul, datat din 4 ianuarie, descrie o imagine de haos, în care grupuri de până la 30 de bărbați ‘de origine nord-africană sau arabă’ au încercuit, agresat sexual și tâlhărit zeci de femei în zona gării principale din Koln, incidente care au șocat întreaga Germanie.

La secțiile de poliție au fost depuse peste 100 de plângeri, trei sferturi dintre ele de natură sexuală, inclusiv două pentru viol.

Deși, potrivit oficialilor, nu există indicii că autorii agresiunilor ar fi refugiați, raportul susține că bărbați în stare de ebrietate și-au bătut joc de polițiști, spunând că sunt solicitanți de azil și au fost invitați de cancelarul Merkel.

Raportul citat de Spiegel menționează că polițiștii ‘s-au temut că vor exista morți’, însă documentul nu intră în detalii.

Recentul val infracțional din Koln — reprodus, chiar dacă într-o măsură mai mică, la Hamburg, Stuttgart și Frankfurt — a inflamat dezbaterea purtată în Germania despre efectele primirii a 1,1 milioane de migranți anul trecut.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img