spot_img
22.1 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăExterneVIOLENȚE LA PARIS: 100 de arestări

VIOLENȚE LA PARIS: 100 de arestări

-

Polițiștii francezi au efectuat duminică 100 de arestări la Paris în cursul unor ciocniri între forțele de ordine și manifestanți împotriva Conferinței internaționale asupra schimbărilor climatice COP21, a anunțat prefectul poliției capitalei, Michel Cadot, relatează AFP, transmite Agerpres.

- Reclama -

Aproximativ 100 de persoane au fost arestate duminică, în apropiere de Place de la République, la Paris, după ce un miting în favoarea unui acord la COP21 a degenerat în confruntări cu poliţia, relatează Le Parisien în pagina electronică.

Potrivit ziarului, câteva sute de activişti, cu feţe acoperite, dintre care unii au aruncat cu proiectile, înfruntau poliţişti, care au răspuns cu gaze lacrimogene, în apropiere de Place de la République.

‘Sunt mici grupuri violente care au atacat forțele de ordine cu proiectile’, a declarat prefectul poliției, precizând că nu s-au înregistrat răniți în rândul manifestanților sau al polițiștilor.

Zeci de mii de persoane au ieșit duminică pe străzi în Australia, în cea de-a treia zi de manifestații la nivel mondial, cerând liderilor planetei, care se reunesc luni la Paris în cadrul conferinței COP21, să ia măsuri ferme privind schimbările climatice.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img