spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăExterneCât va pierde Turcia în urma sancțiunilor Rusiei

Cât va pierde Turcia în urma sancțiunilor Rusiei

-

Decizia conducerii turce de a doborî bombardierul rus aflat deasupra Siriei va lovi în patru sectoare ale economiei Turciei, a declarat şeful Comitetului Dumei pentru afaceri externe, Aleksei Puşkov, comentând decretul semnat, sâmbătă, de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, privind instituirea unor măsuri împotriva Turciei.

- Reclama -

„Acum e clar faptul că Erdoğan a lansat o rachetă aer-aer în economia turcă. Vor avea de suferit patru sectoare ale economiei turce” – a declarat Puşkov. Potrivit afirmaţiilor lui, în primul rând, va avea de suferit businessul turistic. „Cetăţenii ruşi asigurau între 3,5 şi 4 miliarde de dolari anual în sfera turismului turc, ceea ce înseamnă între 12% şi 18% din volumul total al businessului turistic” – a explicat Puşkov.

În al doilea rând, afirmă deputatul rus, vor avea de suferit companiile turce care lucrau cu contracte în Rusia. Anul trecut, afirmă Puşkov, profitul acestora a fost de 50 de miliarde de ruble. În al treilea rând, vor suferi întreprinderile turce, care desfăşurau activităţi de export în Ruisa. „Având în vedere faptul că, în ultimii ani, schimbul comercial dintre Rusia şi Turcia a fost de circa 30 de miliarde de dolari, această măsură va constitui o piedică serioasă pentru exportul turcesc. Companiile turce vor fi nevoite să caute noi pieţe şi nu cred că toate companiile vor găsi aceste pieţe” – a declarat Puşkov. „Şi în ultimul rând, aceasta va fi o lovitură asupra bugetului Turciei, deoarece se vor reduce încasările din exporturi şi din turism” – a subliniat deputatul rus.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img