spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeViktor Orban dă 19,5 milioane euro pentru Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia

Viktor Orban dă 19,5 milioane euro pentru Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia

-

Premierul ungar Viktor Orbán s-a întâlnit la Mănăstirea Carmelitană din Budapesta cu arhiepiscopul romano-catolic de AlbaIulia, György Jakubinyi, pentru a discuta despre vizita Papei Francisc la Şumuleu Ciuc, prevăzută pentru începutul lunii iunie, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

În acest context șeful guvernului de la Budapesta și înaltul prelat catolic au vorbit și despre păstrarea identităţii comunităţilor maghiare din România şi despre investiţiile importante din punctul de vedere al practicării religiei.

Potrivit cotidianului de limbă maghiară Kronika, Budapesta a anunțat cu acest prilej că a alocat 19,5 milioane de EUR pentru Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, pentru funcționare și realizarea unor investiții. Din aceste fonduri se vor distribui sume și pentru extinderea Universității Sapientia din Oradea

Potrivit MTI va exista o cooperare strânsă între Guvernul Ungariei și Arhiepiscopia romano-catolică de Alba în vederea desfășurării fără probleme a vizitei Papei la Șumuleu Ciuc. În acest sens Guvernul Ungariei va aloca fonduri, mai precizează agenția ungară fără a da mai multe detalii.

Guvernul Orban a alocat peste 100 de milioane de euro în 2018 prin diferite organizații neguvernamentale în folosul comunității maghiare din Transilvania.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...