spot_img
22.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăDezvaluiriAugustin Lazăr îl reabilitează pe Nicolae Ceaușescu

Augustin Lazăr îl reabilitează pe Nicolae Ceaușescu

-

Jurnalistul Ion Cristoiu spune, în contextul trimiterii în judecată a dosarului Revoluţiei, că procurorul general, Augustin Lazăr, Parchetul General şi preşedintele Klaus Iohannis au emis documente prin care statul român îşi asumă teza că în decembrie 1989 a avut loc o lovitură de stat, şi nu o Revoluţie, transmite Mediafax.

- Reclama -

“Aş vedea tot ce s-a întâmplat azi, declaraţia de presă a dlui Augustin Lazăr, comunicatul Parchetului şi comunicatul de la Cotroceni, toate trei sunt nişte documente care arată clar că statul român, nu istorici, nu jurnalişti, nu cercetători, şi-a asumat teza că în decembrie 1989 a avut loc o lovitură de stat şi nu o Revoluţie. Aceasta este principala concluzie. Eu sunt primul jurnalist român şi poate şi în plan european care am scris în februarie 1990, am pus la îndoială teza oficială la vremea respectivă a Revoluţiei şi am spus că a fost o lovitură de stat. Dar, una este să scriu eu, să suţin eu, una este să susţină istoricii, jurnaliştii, alta este ca această teză şi voi spune imediat câte pericole implică ea, e asumată oficial de statul român”, a afirmat Ion Cristoiu.

Analistul politic merge mai departe şi susţine că astfel regimul Ceauşescu a fost reabilitat. “Pentru că trimiterea în judecată a lui Ion Iliescu şi a încă două persoane, sub acuzaţia că au alcătuit un grup preconstituit în decembrie 1989 ca să pună mâna pe putere, asta înseamnă că nu a fost vorba nu de o Revoluţie, ci de o lovitură de stat împotriva regimului Ceauşescu. Principala concluzie este aceasta: regimul Ceauşescu este reabilitat. Deoarece una e să fie răsturnat de o revoltă, una e să fie răstrurnat de o revoluţie şi una e să fie răsturnat printr-o lovitură de stat. Încă o dată, reamintesc formula din comunicatul Parchetului, de un grup preconstituit. Deci înante de decembrie 1989 s-a constituit un grup condus de Ion Iliescu, care a dat această lovitură de stat, l-a răsturnat pe Nicolae Ceauşescu ca să pună mâna pe putere. Asta e principala concluzie. Şi anume că regimul Ceauşescu este reabilitat”, a explicat Cristroiu.

Jurnalistul spune că, în al doilea rând, avem de-a face cu o reabilitare a lui Ceauşescu din perspectiva procesului. “În comunicat, ca şi în rechizitoriu, se spune textual că grupul care a dat lovitura de stat a întreţinut o atmosferă teroristă, de teroare pentru a justifica procesul Ceauşescu, declarat în acelaşi rechizitoriu, ca fiind ilegal. Deci, trebuie să trecem urgent la rejudecarea procesului şi reabilitarea lui Ceauşescu. Trei. Noi, românii, din punct de vedere oficial cel puţin, aveam această mândrie în istoria modernă că am făcut şi noi o Revoluţie. Ba chiar francezii ne-au spus că era asemănătoare revoluţia lor din 1789. Astăzi, dar repet şi prin binecuvântarea preşedintelui care a apreciat, a salutat acest dosar şi această teză, românii nu mai au o Revoluţie în decembrie

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...