spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeViktor Orban acuză dictatura societății liberale: Dacă deschidem două ziare germane, unul...

Viktor Orban acuză dictatura societății liberale: Dacă deschidem două ziare germane, unul de stânga şi unul de dreapta, vom citi exact acelaşi lucru despre problemele importante

-

Au apărut societăţi liberale în care cei ce formează opinia publică – mai ales mass-media, universităţile, institutele de cercetare, fundaţiile şi, bineînţeles, politicienii – au devenit unicolore şi spun cam acelaşi lucru, a declarat premierul maghiar Viktor Orban.

El a dat un exemplu: dacă deschidem două ziare germane, unul de stânga şi unul de dreapta, vom citi exact acelaşi lucru despre problemele importante. 

- Advertisement -

În prezent, Europa de Vest este dominată de un „tăvălug al opiniilor” pe care ungurii nici nu şi-l pot imagina, iar acest lucru este dublat de fenomenele opresiunii cotidiene – a apreciat Viktor Orbán.

El a explicat: pe lângă faptul că se interzice un eveniment de lansare a campaniei, în viaţa de zi cu zi, un simplu muncitor se poate trezi a doua zi fără slujbă dacă la locul de muncă spune deschis ceva despre migraţie, de exemplu, ceva ce nu coincide cu poziţia oficială. Nu exagerez – a adăugat el. 

- Advertisement -

Nu poţi posta orice pe reţeaua de socializare, va avea consecinţe. Dacă opinia ta diferă de opinia centrală trasată, aceasta are consecinţe” – a subliniat el.

În cazul evenimentului conservator organizat de maghiari la Bruxelles nu a fost vorba doar de interzicerea acestuia, ci şi de faptul că hotelierii au fost ameninţaţi. Soţia directorului unei firme de catering a primit un telefon, „au fost ameninţaţi în mod deschis că dacă vor da mâncare sau cafea sau vor oferi un spaţiu, aceasta va avea consecinţe negative, nu dintre cele politice, spectaculoase în viaţa de zi cu zi, dar consecinţe care îi vor afecta foarte serios” – a evidenţiat premierul. 

În Ungaria, dacă vrei să-ţi formezi o opinie despre ceva în public, are la dispoziţie o lectură conservatoare şi una liberală şi nu este o problemă dacă cineva îşi exprimă deschis opinia. Cel mult nu va fi acceptată, dar Ungaria nu a ajuns în faza în care cineva poate fi sancţionat pentru că are o opinie. Occidentul însă a ajuns deja în această fază – a adăugat Viktor Orbán. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img