spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeAlegerile indiene: Occidentul, Rusia si disputa cu China

Alegerile indiene: Occidentul, Rusia si disputa cu China

-

Cele mai importante alegeri din India din amintirea recentă au început. Partidul de guvernământ Bharatiya Janata, condus de prim-ministrul Narendra Modi, este considerat favorit. Modi este gata să-și asigure un al treilea mandat consecutiv. După alegeri, țările occidentale ar putea încerca să consolideze legăturile cu India, recunoscând-o drept principalul rival al Chinei în regiune. Experții intervievați de Izvestia cred că relațiile New Delhi cu Moscova nu se vor schimba.

Ascensiunea globală a Indiei ar fi salutată de Occident, având în vedere rivalitatea dintre India și China. Cu toate acestea, puterea în creștere a Indiei poate reprezenta o provocare pentru Occident în multe probleme de politică globală, a spus profesorul Ajay Dubey de la Universitatea Jawaharlal Nehru din New Delhi.

- Advertisement -

Întărirea legăturilor Indiei cu puterile occidentale nu se va face în detrimentul relațiilor sale cu Rusia, a subliniat Rakesh Bhadauria, șeful Centrului pentru Studii Strategice și Simulare din cadrul United Service Institution din India. Potrivit acestuia, relația dintre India și Rusia rămâne puternică, bazată pe sprijin diplomatic. În special, New Delhi se bazează întotdeauna pe sprijinul Moscovei în Consiliul de Securitate al ONU. În plus, India are relații complicate cu China, așa că Rusia, care menține un parteneriat strâns cu Beijingul, acționează ca un fel de tampon între părți.

India rămâne dependentă de aprovizionarea cu arme rusești, în timp ce Rusia are nevoie de India pentru a continua să cumpere petrol. Modi are relații bune cu conducerea rusă. Cu evenimente globale dramatice, cum ar fi un potențial război între Israel și Iran, excluse, continuitatea relațiilor dintre India și Rusia este probabil să fie păstrată, a subliniat Atul Kohli, profesor de Politică și Afaceri Internaționale la Universitatea Princeton.

- Advertisement -

Gleb Makarevich, cercetător la Centrul Regiunii Indo-Pacific la Institutul de Economie Mondială al Academiei Ruse de Științe, a declarat pentru Vedomosti că, dacă Modi va fi reales, India va continua să construiască relații de parteneriat cu Rusia. „De regulă, guvernele indiene au relații bune cu Moscova, iar Modi nu face excepție aici”, a spus el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img