spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeÎn timp ce Poșta Română e aproape de faliment cea maghiară vrea...

În timp ce Poșta Română e aproape de faliment cea maghiară vrea să se extindă în Bulgaria, Croaţia, Serbia, Slovenia şi Macedonia de Nord

-

Guvernul aşteaptă de la Magyar Posta (Poşta Ungară) S.A. să devină independentă din punct de vedere financiar, să continue tranziţia ecologică şi digitală şi să continue să îşi ofere serviciile tuturor, indiferent de locul de reşedinţă – a declarat vineri ministrul economiei naţionale în cadrul unei conferinţe de presă la Budapesta.

Márton Nagy a declarat: anul trecut compania a obţinut venituri de 246 miliarde de forinţi (622,8 de milioane de euro), a gestionat 445 de milioane de scrisori, a livrat peste 29 de milioane de colete, a gestionat plăţi de aproape 1 800 de miliarde de forinţi (4,5 miliarde de euro) pe 138,6 milioane de cecuri, precum şi în jur de 1,8 milioane de tranzacţii cu titluri de stat. Magyar Posta a continuat dezvoltările, operând în prezent 550 de automate de colete la nivel naţional, iar serviciile sale pot fi extinse în curând şi în alte ţări din regiune. Raţionalizarea urgentă a reţelei şi a personalului a fost compensată de programul de parteneriat: anul trecut au funcţionat 561 de puncte de servicii poştale partenere, pe lângă cele 2 231 de puncte de servicii poştale permanente.

- Advertisement -

Potrivit lui Márton Nagy, Magyar Posta va fi necesară şi în viitor, deoarece operează o infrastructură vitală prin care furnizează servicii poştale tradiţionale şi online tuturor cetăţenilor. Activitatea ei include şi sprijinirea vieţii cotidiene a persoanelor care trăiesc în cele mai mici aşezări, inclusiv retragerile de numerar şi alte servicii financiare. Modernizarea parcului său de vehicule trebuie să satisfacă obiectivele climatice ale Ungariei, iar dezvoltările ei trebuie să profite de oportunităţile oferite de digitalizare şi de soluţiile centrate pe client.

Preşedintele-director general Barnabás Balczó a declarat: pe baza cifrelor neauditate, Posta Ungară a încheiat anul 2023 cu un profit de 2 miliarde forinţi (5 milioane de euro). Compania a vândut titluri de stat în valoare de aproape 1 166 de miliarde forinţi (aproape 3 miliarde de euro), iar anul acesta va livra 7,8 milioane de înştiinţări alegătorilor. O sarcină importantă este factajul pensiilor şi a subvenţiilor de tip pensie, care sunt primite în numerar de aproximativ 30% dintre cei îndreptăţiţi, adică de aproximativ 850 000 de persoane – a adăugat directorul general al companiei. După cum a spus, programul de parteneriat, bazat pe modele occidentale, are succes şi ar putea fi extins cu încă aproape 400 de parteneri în viitor, aproape 100 în acest an, iar numărul automatelor poştale ar putea ajunge la 700 până la sfârşitul anului. 

- Advertisement -

Potrivit lui Barnabás Balczó, Magyar Posta poate deveni independentă financiar în 5 ani, cu o structură financiară care să poată susţine serviciile deficitare, dar care fac parte în mod tradiţional din atribuţiile companiei. 

El a adăugat: Magyar Posta ar putea introduce serviciile sale în străinătate în primul rând în Bulgaria, Croaţia, Serbia, Slovenia şi Macedonia de Nord.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img