spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăExterneVIDEO/Scandal cu Mihail Saakașvili la granița polonezo-ucraineană: După ce a fost blocat...

VIDEO/Scandal cu Mihail Saakașvili la granița polonezo-ucraineană: După ce a fost blocat în tren acum vrea să intre în Ucraina cu un autobuz

-

După ce a fost blocat în trenul cu care a încercat să revină în Ucraina, fostul președinte al Georgiei, devenit politician în Ucraina Mihail Saakașvili și-a shimbat din nou strategia și a sosit într-un autobuz împreună cu suporterii lui la partea poloneză a punctului de control Șehni de la granița polono-ucraineană, transmite Radio Europa Liberă.

Saakashvili încearcă să revină în țara adoptivă a fost din Polonia, sfidând decizia din iulie a președintelui Petro Poroșenko de a-i retrage cetățenia ucraineană.

- Advertisement -

El intenționa inițial să traverseze granița cu autobuzul prin punctul Krakovets, dar și-a schimbat planurile în ultima clipă, spunând că vrea să evite posibile provocări care i-ar fi fost pregătite acolo.

Operatorul ucrainean de stat al trenului a oprit însă garnitura la frontieră, anunțând pasagerii că aceasta nu se va mișca din loc cât timp la bord se află o persoană fără acte valabile.

- Advertisement -

Saakașvili a răspuns că „nu va ceda” și că vrea să revină în Ucraina pentru a contesta ordinul de retragere a cetățeniei și a-și continua activitatea politică.

El mai spune că este însoțit de fosta șefă a guvernului ucrainean Iulia Timoșenko, de alți deputați ucraineni și că așteaptă sosirea la graniță a unor europarlamentari.

Fost aliat al președintelui ucrainean care i-a acordat cetățenia și l-a numit guvernator al regiunii Odessa în 2015, Saakașvili s-a certat cu Poroșenko un an mai târziu și a demisionat, acuzându-l pe președinte că nu i-a sprijinit îndeajuns eforturile de curățare a regiunii de crimă și corupție.

Între timp poliția ucraineană a operat arestări la punctul de control Krakoveț, pe unde Mihail Saakașvili a vrut inițial să intre în Ucraina:

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img