spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăArmataCei 5 în cărți pentru Ministerul Apărării

Cei 5 în cărți pentru Ministerul Apărării

-

Peste doua zile vom şti care e propunerea social-democraţilor pentru preluarea portofoliului de la Apărare, vacant după demisia lui Adrian Ţuţuianu. Marţi va fi făcută nominalizarea, anunţă liderul PSD Liviu Dragnea. Dar deja se vorbește de un favorit – Mihai Weber, președintele comisiei parlamentare de control SIE, transmite Digi 24.

În cărți sunt și alți parlamentari, membri în Comisia de apărare, printre care Ion Mocioalcă, Gabriel Vlase și Georgian Pop. Ultimul a fost președinte al Comisiei de control parlamentar aupra SRI şi este în prezent secretar al Camerei Deputaților și membru în Comisia pentru apărare.

- Advertisement -

Alte surse spun că vicepremierul Marcel Ciolacu, interimar acum la MApN, ar putea deveni ministru plin.

Ion Mocioalcă este secretar al Comisiei pentru apărare, este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, dar cu doctorat în economie.

- Advertisement -

Gabriel Vlase este şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Acesta are un doctorat în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională de Informaţii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că marţi va avea loc o şedinţă lărgită a partidului, în cadrul căreia îi va propune premierului Mihai Tudose numele noului ministru al apărării. Foarte probabil, însă, numele noului ministru va fi stabilit, în cerc restrâns, încă de luni. 
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img