VIDEO/ Un fost consilier al lui Trump pledează vinovat în ancheta Trump-Rusia: Fost șef al campaniei lui Trump ar fi spălat 18 milioane USD în conexie cu Ucraina

0

Într-o desfăşurare separată de evenimente, după punerea sub acuzare a fostului manager de campanie al preşedintelui Donald Trump, Paul Manafort, un fost consilier de politică externă al campaniei prezidenţiale a lui Trump, George Papadapoulos, a pledat vinovat pentru că a minţit agenţii FBI cu privire la relaţiile sale cu un profesor rus, ce avea legături cu oficiali de la Kremlin. Domnul Papadapoulos este cel de-al treilea consilier din campania lui Trump, care se confruntă cu acuzaţii penale.

Fostul director al campaniei lui Donald Trump Paul Manafort şi asociatul său Rick Gates au fost inculpaţi de 12 capete de acuzare, inclusiv de complot împotriva Statelor Unite, spălare de bani, declaraţii false şi nedeclararea unor conturi deţinute în străinătate, a anunţat luni un purtător de cuvânt al procurorului special în ancheta rusă, relatează AFP.

Manafort, care s-a predat luni Biroului FBI de la Washington, ar putea să fie prezentat în faţa justiţiei ulterior, a precizat Peter Carr, un purtător de cuvânt al lui Robert Mueller.

Actul de inculpare – de 31 de pagini – nu face însă vreo referire la campania prezidenţială a lui Donald Trump.

Lui Manafort şi asociatului său Richard Gates li se reproşează în principal activităţi nedeclarate de lobby şi consultanţă în favoarea fostului preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

O sumă de peste 75 de milioane de dolari a trecut prin conturi offshore administrate de cei doi.

Paul Manafort este acuzat că a ”spălat” numai el suma de 18 milioane de dolari, scrie AFP

Este vorba despre primele personalităţi inculpate în cadrul acestei care afectează preşedinţia lui Trump de la instalarea miliardarului republican la Casa Albă, scrie Reuters.