spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeȘeful Colegiului Național de Informații acuză BOR că este parte a Partidei...

Șeful Colegiului Național de Informații acuză BOR că este parte a Partidei anti-occidentală din România și s-a aliat cu Rusia prin Kiril

-

Fostul consilier prezidențial sub mandatul lui Băsescu și actualul director al Colegiului Național de Informații, Iulian Fota, consideră că , „vizita patriarhului Kirill la București este justificată religios, dar are ca scop principal un obiectiv politic, reafirmarea intenției Rusiei, de a nu renunța la România. Partida anti-occidentală din România, inclusiv cea din BOR are de azi un aliat declarat”.

„Este începutul acțiunii de recuperare a României de sub influența Vestului”, subliniază fostul consilier prezidențial.

În aceeași postare, Iulian Fota mai afirmă că elita ortodoxă rusă ar fi perceput vizita Papei Ioan Paul al II-lea la București în anul 1999 ca „o pierdere a României”, pe care ar fi considerat-o „a lor”.

„Lucru reconfirmat de altfel recent la București când reprezentanții BORU (Biserica Ortodoxă Rusă n.r.) au subliniat unitatea noastră spirituală, a românilor și rușilor. Deci, după opinia rușilor, fie ei și prelați, România este cu fundul în două luntri. Politic suntem uniți cu UE, NATO, Vest dar spiritual suntem uniți cu ei, fiind ortodocși. Deci nu au renunțat la noi”, spune directorul Colegiului Național de Informații.

„Asta e un non-sens, pentru ca nu există dublă loialitate, deci avem deja un conflict, evidențiat de mesajul anti-Occidental al Patriarhului Kirill, sosit la București să ne reeduce”, a mai adăugat Fota.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img