VIDEO: ȚĂRANII DIN GORJ ACUZĂ: Greblă ne-a luat cu japca terenurile să-și facă fermă, a pus Miliția pe noi când era prefect

0
1683

„Ferma de prieteni” scrie mare pe domeniul familiei senatorului Toni Greblă de pe Dealul Teleștilor din județul Gorj. Acolo se află celebra fermă de struți, unde au descins joi procurorii DNA. 6 hectare. Jurnaliștii de la ziarul Pandurul scriu că „gospodăria țărănească” este o vilă în toată regula, cu termopane și toate dichisurile unei case moderne, care nu apare prin declarația de avere a senatorului, asta deși cei de la DNA spun că i-ar aparține fostului parlamentar gorjean. Întinsă pe câteva hectare, proprietatea are saivane și toate acareturile necesare pentru creșterea în condiții bio a unor animale, pe lângă struți aici fiind vorba și de vite sau oi. Gâștele au și ele suficientă apă pentru că la marginea proprietății, la baza dealului pe care e situată vila, sunt amenajate două lacuri, până acolo, pe o distanță de sute de metri, fiind trase cabluri de energie electrică pentru a asigura proprietății toate funcționalitățile necesare”. Dar proprietatea care figurează pe numele Vioricăi Tănăsescu, soacra judecătorului CCR, are mai multe probleme. În primul rând nimeni nu poate spune dacă există autorizație.
TERENUL LUAT CU JAPCA?
ferma
Sătenii povestesc pentru Pandurul că pământul este a lor și că le-a fost luat cu „japca” de către Greblă în perioada în care a ajuns prefect imediat după 1989.„După 1990 el fiind prefect a cumpărat un saivan de oi de la fostul Gostat. Apoi a împroprietărit-o pe maică-sa, pe soacră-sa, le-a mai dat și un hectar de pădure că așa prevedea legea pe atunci și s-a tot extins. A luat, chipurile, din rezerva Primăriei, dar a luat și de la oameni din Valea Marea, care aveau acolo oi și le creșteau. Tatăl meu în 1992 a fost chiar arestat de domnul procuror Roibu (n.r. Gheorghe Roibu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj). Greblă pusese grâu acolo și tata a pus calul la plug, securea pe coarnele plugului și a întors tot grâul sub brazdă. Greblă era prefect așa că a venit Miliția, cum era încă după 1990, a venit cu domnul Roibu și tata le-a spus că le taie gâtul și face 20 de ani de pușcărie, dar pământul nu-l lasă. El a murit în 2000 și de atunci mă tot judec eu prin tribunale ca să câștig, deși nu cred că se va face vreodată dreptate. Am acte vechi de un secol și jumătate și tot degeaba pentru că nu am puterea lui Greblă ca să mi se dea mie câștig de cauză”, spune Ion Popescu.
CU ELICOPTERUL LA VILĂ
O fotografie realizată acum câțiva ani de jurnaliștii locali arată un elicopter în curtea domeniului familiei Greblă.
VIDEO TELE 3 GORJ: