spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăDezvaluiriȘeful Gărzii de la Buckingham Palace în grupul infracțional Hrebenciuc-Adam

Șeful Gărzii de la Buckingham Palace în grupul infracțional Hrebenciuc-Adam

-

Christopher Ghika (foto), comandantul Garzilor Irlandeze de la Palatul Buckingham din Londra, reședința oficială a Reginei Elisabeta a II a Marii Britanii și irlandei de Nord, este menționat în rechizitoriul procurorilor DNA în celebrul dosar al Retrocedărilor de păduri în care au fost trimiși în judecată foștii deputați Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, dar și senatorul Tudor Chiuariu.
Procurorii menționează numele baronului austriac Jakob Kripp, acţionar la Agricola Ştirbey şi proprietar de podgorii la Drăgăşani. Kripp este menţionat de anchetatori ca reprezentant al lui Cristopher Ghica, descendent direct al lui Nicolae D. Ghica, dar care nu avea şi calitatea de proprietar deposedat de pădure, avută exclusiv cei patru copii ai lui acestuia (Dimitrie, Eugen, Iveta şi Neculai). Astfel, susţin anchetatorii, în 2008, ştiind că nu au calitatea de moştenitor ai copiilor lui N. D. Ghica – adevăraţii proprietari deposedaţi -, Sturdza şi Adam au avut mai multe întâlniri cu Christopher Ghica şi reprezentantul acestuia, baronul Kripp, cu care au stabilit de comun acord ca aceştia să dea o declaraţie neadevărată din care să reiasă că succesiunile după Dimitrie Ghica şi N. D. Ghica nu s-au dezbătut vreodată şi astfel să-i fie susţinute tezele juridice insidioase ale avocatului Adam Ioan.
Discuţiile purtate pe această temă au fost înregistrate de Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure care ar fi fost retrocedate ilegal şi care fac obiectul dosarului deschis de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi judecat de instanţa supremă.
Respectivele înregistrări au fost găsite de procurori la percheziţiile făcute în casa lui Sturdza în octombrie 2014. „Au fost ridicate medii de stocare în care s-a identificat fişierul ‘Adam şi baronul 21.01.2008’, ce conţine înregistrarea unei convorbiri purtate în mediul ambiental de către Paltin Gheorghe Sturdza, Adam Ioan, Zaharia Gabriela Rodica şi Baronul Kripp, mandatarul lui Christopher Ghica”, se precizează în rechizitoriu.
Christopher Ghika este strănepotul Martei Bibescu. El a fost seful gărzii regale la nunta lui William şi Kate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img