spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeVIDEO/Miting imens la Banja Luka împotriva rezoluției Srebrenica propusă de Germania și...

VIDEO/Miting imens la Banja Luka împotriva rezoluției Srebrenica propusă de Germania și SUA la ONU

-

Mitingul „Serbia te cheamă” are loc la Banja Luka, in Republica Srpska, parte a Bosniei Hertegovina. Motivul adunării este rezoluția privind Srebrenica, care va fi discutată în Adunarea Generală a ONU din mai.

Rezoluția este propusă de Germania și SUA.

- Advertisement -

Astăzi, Adunarea Națională a Republicii Srpska a adoptat raportul Comisiei internaționale independente pentru cercetarea suferinței tuturor popoarelor din regiunea Srebrenica în perioada 1992-1995.

Președintele Republicii Srpska, Milorad Dodik, a cerut astăzi cetățenilor să vină în cât mai mare număr posibil și a spus că întâlnirea se va desfășura pașnic și cu mesaje clare.

- Advertisement -

„Mesajul este, cum crezi că ar trebui să trăim cu tine, dacă ne etichetezi. Ce vrei? Că ar trebui să fim vinovați, iar voi sunteți ca niște victime nevinovate. Desigur, există victime nevinovate printre bosniaci, la fel ca există printre sârbi, dar cu asta ar fi trebuit să se ocupe instanțe, nu forumuri politice precum Adunarea Generală a ONU”, a declarat Dodik pentru RTRS.

Concluziile Adunării Naționale condamnă și consideră absolut inadmisibile și inacceptabile acțiunile ambasadorului Zlatko Lagumdžija, reprezentant permanent al BiH la ONU, care vizează pregătirea și transmiterea unei propuneri de rezoluție privind „genocidul” de la Srebrenica către Adunarea Generală a ONU fără consultare. și consimțământul instituțiilor din BiH, al entităților și al națiunilor constitutive, pentru a demoniza Republica Srpska și poporul sârb drept genocid.

Se solicită ca membrul sârb al Președinției BiH să inițieze procedura în cadrul Președinției BiH pentru demiterea ambasadorului Zlatko Lagumdžija, deoarece Republica Srpska și poporul sârb îl resping ca ambasador al BiH.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img