spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizePremierul georgian a enervat Ucraina cu "agenții străini"

Premierul georgian a enervat Ucraina cu „agenții străini”

-

Kievul consideră că declarațiile premierului georgian Irakli Kobakhidze despre riscul „ucrainizării” republicii transcaucaziene dăunează relațiilor bilaterale. Acest lucru a fost declarat de Ministerul de Externe ucrainean.

„Comentariile prim-ministrului Georgiei Irakli Kobakhidze cu privire la amenințarea „ucrainizării” împotriva căreia este proiectul de lege pentru agenții străini sunt alarmante Menționarea numelui țării noastre într-un context atât de ofensiv provoacă daune suplimentare ucrainenei. Relațiile cu Georgia”, consideră Ministerul de Externe.

- Advertisement -

Anterior, Kobakhidze a spus că noua lege privind agenții străini va proteja Georgia de ucrainizare. Potrivit acestuia, autoritățile nu intenționează să-l abandoneze, în ciuda criticilor.

La 7 martie 2023, parlamentul republicii Caucazul de Sud a adoptat în primă lectură proiectul de lege privind agenții străini. Acest lucru a dus la mitinguri în masă la Tbilisi, după care conducerea a retras documentul din parlament.Pe 3 aprilie, partidul de guvernământ Visul Georgian a prezentat din nou controversatul proiect de lege „Cu privire la transparența influenței străine”. Aceștia au explicat că în locul termenului „agent de influență străină” se folosește formularea „o organizație care promovează interesele unei forțe străine”, restul conținutului proiectului de lege rămâne același.

- Advertisement -

Parlamentul a adoptat proiectul de lege în primă lectură pe 17 aprilie cu 83 de voturi.

Inițiativa prevede înregistrarea persoanelor juridice și mass-media nonprofit ale căror venituri, în special peste 20 la sută, provin din străinătate. În plus, toate organizațiile care urmăresc „interesele forțelor străine” trebuie să fie înregistrate în registrul de stat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img