spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăActualitateÎn culisele Europei se pregătește execuția Ursulei

În culisele Europei se pregătește execuția Ursulei

-

Președintele Institutului Delors, Enrico Letta, a prezentat în 18 aprilie la Bruxelles un raport liderilor UE din care reiese că starea economiei UE este mai mult decât fragilă. In concluzie, ce s-a făcut în ultimii cinci ani a fost greșit, un atac frontal la gestiunea de criză a Ursulei von der Leyen al cărei post ar putea fi ocupat de Mario Draghi, transmite Radio France Internaționale.

Intervine aici componenta politică a acestui raport prezentat tocmai acum, cu două luni înainte de alegerile europene și promovat de Charles Michel – un alt adversar fățiș al Ursulei.

- Advertisement -

Michel s-a delectat de altfel în a afirma că următoarea Comisie Europeană va trebui să fie una economică , aluzie făcută la eșecul celei geo-politice condusă până acum de von der Leyen.

Ideile lui Letta nu sunt noi, nu sunt originale, nu spun nimic din ceea ce economiștii europeni nu spuneau deja în ultimii ani. La ce servește atunci acest raport prezentat într-un summit extraordinar a cărei necesitate este neclară?

- Advertisement -

Adevărul este că la vârful UE unele figuri încep să critice deschis anii von der Leyen și văd în acest raport o dovadă a eșecului din ultimii ani de guvernare economică a Comisiei Europene.

Prima capitală care pare să-i fi întors spatele este chiar Parisul care a stat la baza numirii ei la Bruxelles în 2019. Dar Emmanuel Macron nu mai poate conta pe candidatura lui Thierry Breton care a făcut prea multe gafe politice în ultima vreme.

Prin urmare, numele fostului prim ministru italian Mario Draghi (un „înțelept” al UE) începe să circule ca posibil viitor președinte al executivului european.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img