spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeVIDEO: Liberalul doritor de minore

VIDEO: Liberalul doritor de minore

-

Un scandal îl are în prim-plan pe PNL-istul Bogdan Pater, din Bihor, responsabil de comunicare al Tineretului Național Liberal. Platforma „Justițiarul de Berceni”, coordonată de Alexandru Constandachi, a publicat luni seara pe YouTube un material video de 57 de minute, în care dezvăluie o parte din mesajele cu subînțeles pe care Pater le-a schimbat cu o fată care-i spusese că are doar 15 ani, scrie Bihoreanul

- Reclama -

UPDATE: PATER A DEMISIONAT DIN PNL

CE SUSȚINE BIHOREANUL:

Pe deasupra, „justițiarul” Alexandru spune că a primit numeroase e-mailuri de la tinere care au activat în organizația Cercetașii României, în Oradea, și care ar fi fost, la rândul lor, abordate de Bogdan Pater pe când erau încă minore.

Justițiarul de Berceni le numește „victime” și îi transmite un mesaj politicianului: „Bogdane, te urăsc din tot sufletul meu. Nu m-a afectat nimeni emoțional cum mă afectezi tu pe mine acuma”. 

„Imediat îmi zici că nu-ți place sexul”

Videoclipul de aproape o oră publicat pe platforma Justițiarul de Berceni – proiect civic din București, ai cărui membri se ocupă cu prinderea bărbaților suspecți că ar fi prădători de minori – vorbește în prima parte despre multele conversații pe care Bogdan Pater le-ar fi avut de-a lungul ultimilor ani cu minore, în special din Oradea, unele din organizația Cercetașii României, unde și el a activat. 

„Așa cum era de așteptat, odată ce a apărut materialul cu Bogdan, am primit foarte multe emailuri, mesaje, comentarii despre faptul că Bogdan este cunoscut cu acest gen de comportament de foarte mult timp și foarte multe fete, minore fiind, au fost contactate de el”, a spus Alexandru Constandachi, prezentând mai multe mesaje pe care le-a primit de la tinere din Oradea, fără a dezvălui identitatea acestora.

„În acest moment se derulează pe ecran mesajele pe care el le-a dat minorelor dintr-un grup de cercetași din Oradea”, a spus „justițiarul”. 

„Imediat îmi zici că nu-ți place sexul”, i-ar fi scris Pater unei adolescente, iar fata i-a răspuns „asta nu pot să zic pentru că nu am practicat”, continuând prin a-i sublinia că are 15 ani. „Mă gândeam că poate ieșim la un ceai să ne cunoaștem și live”, i-ar fi scris politicianul alteia. „Te răpesc pe undeva? Sau rămâi pe acolo?”, a întrebat-o pe o alta, care-i spusese că este într-un local din Oradea.

„S-a uitat în ochii mei”

Vizibil iritat de ceea ce au dezvăluit mesajele pe care Pater le-ar fi trimis altor minore, Alexandru Constandachi spune în materialul video: „Băi, și l-am întrebat, s-a uitat în ochii mei și a spus: din câte știu eu, nu am vorbit cu altă minoră…”.

El s-a referit la discuția cu Bogdan Pater din timpul flagrantului în care PNL-istul a fost prins că mersese, în toiul nopții, să se vadă cu o fată care-i spusese că are doar 15 ani. Aceleiași fete îi scrisese despre chestii „18+” și o chemase la el acasă „la un pahar”, potrivit platformei Justițiarul de Berceni. 

Victime de la Cercetași

Alexandru Constandachi mai spune în noul material video că, se pare, fetele din Oradea abordate în urmă cu câțiva ani de Bogdan Pater s-ar fi plâns unor lideri ai organizației de cercetași despre comportamentul acestuia, însă fără vreo urmare. Ulterior, Pater a fost exclus din Cercetașii României. 

„Președintele Cercetașilor a fost contactat de victime, dar acesta aparent nu a luat nicio măsură împotriva lui Bogdan, inițial. Apoi am înțeles că a fost dat afară. Cert este că sunt foarte multe fete, între 13 și 16 ani, ce au fost contactate de Bogdan, toate fiind niște victime ale lui. Individul a încercat să le scoată pe toate la un pahar de vin, la o ciocolată caldă, să le sărute, să le invite la el. Mai departe decideți dvs. ce ar fi vrut să facă un individ la 29 de ani, căci atunci a început, cu niște minore de 13, 14 sau 15 ani”, a comentat Alexandru Constandachi. 

„Să visezi cu mine”

În a doua parte a episodului pe care Justițiarul de Berceni i-l dedică lui Bogdan Pater, pe care prezintă doar drept „Bogdan politicianul”, sunt dezvăluite o parte din mesajele pe care acesta i le-a scris în ultimele săptămâni unei fete despre care știa că are doar 15 ani. 

În realitate, tânăra are 18 ani – a dezvăluit „justițiarul” Alexandru Constandachi – și colaborează cu platforma Justițiarul din Berceni tocmai pentru a ajuta la prinderea unor posibili prădători de minori. Totuși, din mesajele de pe Instagram, reiese că Pater a știut de la început că fata are doar 15 ani, de altfel „minora” vorbindu-i despre faptul că nu poate vorbi cu oricine, că mama îi cam controlează telefonul și că nu poate ieși oricând vrea ea în oraș. 

Chiar și așa, PNL-istul a continuat să îi trimite mesaje de curtare, a invitat-o la întâlniri și chiar a adus vorba de „chestii 18+”. De asemenea, o îndemna: „Să visezi cu mine!”. 

După ce a fost prins, el a spus că a fost „prost” că s-a dus la întâlnire cu o minoră. Într-un răspuns trimis BIHOREANULUI, Pater susținea că n-ar fi avut intenții „imorale” și că poartă des discuții cu tinerii prin prisma jobului (online și comunicare la TNL).

PNL-iștii își îngroapă capul în nisip

„Bogdan este activ în viața politică la un partid, pe comunicare online… Asta nu l-a oprit pe Bogdan din demersurile lui de a face puțin grooming (n.r. – acțiunile deliberate ale unui adult pentru ademenirea și manipularea unui minor, deseori în scop sexual). Eu am observat acolo indicii temeinice că s-a încercat un grooming, o racolare de minori”, a comentat Alexandru în material. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img