spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeViktor Orban: Politica de sancţiuni a UE "ignoră valorile europene", distruge economiile...

Viktor Orban: Politica de sancţiuni a UE „ignoră valorile europene”, distruge economiile germană şi ungară, în timp ce „ajută Moscova să câştige tot atâtea venituri din energie în şase luni cât obţinea anterior într-un an”

-

Politica de sancţiuni a Uniunii Europene împotriva Rusiei este „primitivă în execuţie şi catastrofală în efect”, a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orban marţi, într-o discuţie la Berlin, citat de agenţia MTI.

- Reclama -

În cadrul unui podium de discuţii cu Alexander Marguier, redactor-şef al revistei politice Cicero, şi Holger Friedrich, proprietarul Berliner Zeitung, Orban a spus că o „politică adecvată de sancţiuni” ar fi oprit creşterea vertiginoasă a preţurilor la energie şi economiile europene nu s-ar confrunta cu ruina.

Politica de sancţiuni a UE „ignoră valorile europene”, distruge economiile germană şi ungară, în timp ce „ajută Moscova să câştige tot atâtea venituri din energie în şase luni cât obţinea anterior într-un an”, a insistat Orban. El a subliniat că nu se opune „sancţiunilor ca mijloc”, ci implementării lor.

Sancţiunile ar trebui impuse „în mod inteligent”, a spus Orban. În cazul UE, „un pitic impune sancţiuni unui gigant (…) şi piticul va pieri în efort”, a notat el.

El a cerut revizuirea sancţiunilor UE şi o reformă a aprovizionării cu energie astfel încât UE să obţină mai degrabă independenţa decât „pur şi simplu să-şi schimbe stăpânii” prin pivotare de la dependenţa faţă de Rusia la dependenţa de SUA. Acestea din urmă, a spus el, „ar fi mai convenabilă din punct de vedere politic, pentru că americanii, spre deosebire de ruşi, sunt democraţi”, dar „nu ar fi un lucru bun” deoarece Europa, ca client, „ar trebui să aibă patru sau cinci oferte pe masă din care să aleagă”. Europa ar trebui să poată „cumpăra energie, de exemplu, din America, Algeria, Qatar sau chiar Rusia”, a adăugat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img